GÖĞÜS KAŞINTISI NEDEN OLUR?

Göğüs kaşıntısının vücudumuzda görülen diğer kaşıntılar gibi oluşmasının birden fazla nedeni olmaktadır. Bu rahatsız edici kaşıntının belli başlı nedenleri vardır. Bugün ki yazımızda kısaca göğüs kaşıntısı neden olur? sebepleri nelerdir? Onlara değineceğiz.

Göğüs kaşıntısının görülen en büyük nedeni deterjan alerjisidir. Yıkanma esnasında tam olarak deterjandan arınmayan iç çamaşırları göğüste kaşınmaya neden olabilmektedir. Ayrıca içinde çok fazla naylon içeriği olan iç çamaşırları da göğüs kaşıntısına neden olmaktadır. Bu nedenle bu tür sıkıntı yaşayan kişiler naylon iç çamaşırlarından uzak durmalarında yarar vardır.
GÖĞÜS KAŞINTISI NEDEN OLUR?
Yine banyo esnasında kullanılan duş jelleri, vücut sabunları ve duş köpükleri gibi ürünler vücuda sürüldükten sonra eğer iyice durulama yapılmazsa kalan kimyasal ürün kalıntısı vücutta tepkimeye neden olur. Bunun sonucunda göğüste kaşınma meydana gelmektedir. Bu yüzden banyo sırasında içerisinde kimyasal barındıran bu ürünleri kullanıyorsanız banyodan çıkmadan önce bol suyla durulanmalı ondan sonra banyodan çıkmalısınız.

Göğüste meydana gelen kaşıntının diğer bir nedeni de beslenmedir. Yediğimiz bazı besinler vücutta istenmeyen kaşıntılara sebebiyet verebilir. Bu kaşıntılar özellikle göğüs bölgesinde ve göğüs uçlarında daha yaygın olarak görülmektedir. Hele de herhangi bir alerji durumumuz var ise beslenmeye bağlı kaşıntı oranı daha da yüksek olacaktır. Alerji anlamında yüksek olan gıdalar arasında yumurta, bal, süt, çikolata, soğan ve zaman zaman kahve gibi yiyecekler ilk sıralarda yer almaktadır. Bunun dışında çilek, fındık ve fıstık gibi ürünler de zaman zaman kaşıntıya sebep olabilmektedir.

Besin alerjisi gibi kullanılan birtakım ilaçların yan etkisi olarak da vücudun kollar, karın gibi çeşitli yerlerinde ve göğüs bölgesinde kaşıntı görülür. Aynı şekilde karaciğer, böbrek yetmezliği gibi hastalıklarda vücutta kaşıntıya neden olur. Yine şeker hastalığı da kaşıntıya sebep olan hastalıklar arasındadır. Bu hastalıklar içinde yine lösemi hastalığı da kaşıntıya sebebiyet veren bir kan hastalığıdır.

Bu hastalıkların dışında birtakım deri hastalıkları da göğüs kaşıntısına sebep olmaktadır. Bunlar arasında sedef hastalığı, mantar, egzama, suçiçeği ve kızamıkçık gibi hastalıklar kaşınma tarzı şikâyetler yaşanmasına neden olur.

Bunların dışında stres ve vücudun bağışıklık sitemine bağlı bir takım hastalıklarda vücutta kaşıntıya neden olur.

Vücudunuzdaki bu kaşıntılar basit bir sebepten olabileceği gibi çok ciddi rahatsızlıkların sonucunda da yaşanılabilir. Bu nedenle bu tür şikâyetler de mutlaka ihmal edilmeden doktora gidilmeli ve kaşıntının sebebi öğrenilmelidir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar