ÇINAR YAPRAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Çınar ağacı dendiğinde aklımıza o dev yapılı kocaman yaprakları olan yazın gölgesinden faydalandığımız üstüne salıncak kurduğumuz ağaçlar gelir aklımıza. Peki, sizce çınar ağacının yapraklarının başka hiçbir faydası yok mu?

Çınar ağacı yaprağı özellikle kireçlenme ve romatizmal hastalıkları iyileştirme konusunda oldukça etkilidir. Bu yüzden romatizmal rahatsızlıkları yaşayan kişiler çınar yaprağından hazırlanan kür sayesinde bu hastalıktan kurtulabilirler. Diğer faydalarını öğrenmek ve kürün nasıl hazırlandığını öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.
ÇINAR YAPRAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Çınar yaprağı faydaları

•    Eklem ağrılarını geçirmek için bire birdir.

•    Yanıklar için oldukça etkilidir. Yanıkların iyileşmesini sağlar.

•    Yaraları da iyileştirici özelliği bulunmaktadır.

•    Ödem atıcıdır. Vücutta oluşan şişkinliğin atılmasını sağlar.

•    Diş ve diş eti rahatsızlıklarına karşı iyi gelir.

•    Kadınların yaşadığı beyaz akıntıyı azaltır. Hatta yine bu türdeki rahatsızlıkları iyileştiricidir.

•    Çınar yaprağından hazırlanan kür sedef hastalığına da iyi gelmektedir.

•    Kireçlenmeyi engeller. Romatizmadan kaynaklanan ağrıya iyi gelir.

•    Epilepsi hastalarının yaşadığı krizlerin azaltılmasına yarar sağlar.

•    Saç derisini besleyerek hem saç da kepek oluşmasını engeller hem de saçın dökülmemesini sağlar.

Faydalarından bahsettiğimiz çınar ağacı yaprağının yararını görmek için hazırlamanız gereken kür nasıl hazırlanır. Size şimdi onu anlatmak istiyorum.

Kür için 2 adet kuru çınar yaprağını ufalayarak bir su bardağı suyun içinde yaklaşık olarak bir dakika kadar kaynatıyoruz. Birçok bitki çayı gibi çınar yaprağının da çok fazla kaynatılması doğru değildir. Bu nedenle fazla kaynatmamaya özen gösterin. Ardından kaynattığımız çınar yapraklarını süzerek yemeklerden önce aç karnına bir bardak tüketiyoruz. Ve her seferinde taze olarak hazırlayıp on beş gün boyunca içiyoruz. Ardından üç gün içmeye ara verip sonrasında on beş gün boyunca aynı şekilde içmeye devam ediyoruz. Çınar ağacı yaprağının kürünün faydasını görmek için mutlaka bir ay boyunca içilmesi gerekmektedir. Yine dikkat edilmesi gereken diğer nokta ise hazırlanan yapraklarının çok geniş olanlardan değil aralarında yırtıklar olan olgun yapraklardan tercih edilmelidir.

Eminim ki bundan sonra özellikle sonbaharda üstüne basıp geçtiğiniz çınar yapraklarını görünce biraz daha düşüneceğinizden eminim. Mutlu ve sağlıklı günler..

Yorumlar

Popüler Yayınlar