ARGAN YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Son yıllarda adını sıklıkla duyduğumuz yağlardan biride argan yağıdır. Aslına bakarsanız bu yararlı yağın bu kadar geç hayatımıza girmesinin nedeni de bu yağın yalnızca Fas’taki argan yağı ağaçlarından elde edilmesinden kaynaklanıyor. Hatta bu nedenle bu yağ Fas argan yağı olarak da tanımlanmaktadır. Fas’ın güneybatısında yetişen bu ağaçlar bölge halkı tarafından hayat ağacı olarak adlandırılmaktadır. Tabi Fas halkı elbette bu ağaca boşuna yaşam ağacı dememiştir. Şimdi gelelim Fas argan yağının faydalarına,
ARGAN YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

ARGAN YAĞININ FAYDALARI

    Argan yağı içerisinde bulunan triterpenoitler aktif bileşeni sayesinde cildi müthiş sayılacak oranda korur. Hatta vücutta oluşan yaraları iyileştirir. Güneşe karşı cildi korur. İltihabı ortadan kaldırır ve mikropları yok eder.

    Birçok kadın tırnaklarının kırılmasından ve uzamamasından şikâyet eder. Eğer sizde bu kadınlardan biriyseniz bu konuda kendinizi argan yağının güçlü etkisine bırakabilirsiniz. Bunun için argan yağını tırnak diplerinden uçlarına kadar güzelce masaj yaparak sürmeniz yeterlidir. Bu sayede tırnaklarınız nemlenip güçlenecektir.

    Argan yağı yüksek oranda E vitamini içermektedir. Bu sayede cildi sıkılaştırıp sarmasını engelleyerek cildinizin daha genç görünmesini sağlar. Ayrıca yine içeriğindeki e vitamini sayesinde cildi nemlendirir.

    Argan yağının bir diğer faydası da saçlarımıza yöneliktir. Argan yağı ile saç diplerinize düzenli olarak masaj yaparak sürdükten ve bir süre beklettikten sonra yıkadığınız takdirde saç diplerinizde onarım yapar. Bu sayede saçlarınızı onarır ve güçlendirir. Ayrıca bu sayede saç kırıklarının da yaşanmamasını sağlar.

    Yine Fas argan yağı içerisinde bulunan bitkisel sterollerin sayesinde kolesterolü dengeleyerek kalbi koruduğu da yine araştırmalar sonucu kanıtlanmıştır. Ayrıca yüksek tansiyonu düşürdüğü de bilinen faydaları arasındadır.

    Fas argan yağını yüz üzerinde oluşan sivilce ve aknelere tedavi amaçlı uygulayabilirsiniz. Bunun için gece yatmadan önce temizlediğiniz cildinizin üzerine birkaç damla argan yağını düzenli olarak sürdüğünüzde zamanla bu sorundan kurtulursunuz.

    Fas argan yağını duştan sonra göğsünüze bacaklarınıza ve vücudunuza sürerek vücudunuzda oluşan çatlaklardan da kurtulabilirsiniz.

Fas argan yağı daha öncede belirttiğim gibi sadece Fas’taki ağaçlardan çıkarılmaktadır. Üstelik bu yağı elde etmek oldukça da zahmetlidir. Bu nedenle pahalı olması yüzünden piyasada sahtesi bol miktarda satılan bir yağdır. Bu yüzden satın aldığınız argan yağının hakiki olup olmadığından emin olabileceğiniz güvenli bir yerden satın almalısınız. Son olarak şunu da belirtmek isterim ki birçok uzman argan yağının zeytinyağından bile daha faydalı olduğunu belirtmektedir. Bence sizde biran önce argan yağı almalı ve faydalarına kendi gözlerinizle de şahitlik etmelisiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar