ALOE VERA FAYDALARI NELERDİR?

Son yıllarda özellikle kozmetik alanın da hayatımıza giren zambakgillerden bir bitkidir. Bir Afrika bitkisi olan aloe vera tıbbi sarısabır olarak da bilinmektedir. 400den farklı çeşidi vardır. Uzun kalın etli dikensi yaprakları vardır. Bazı türleri çiçek açan bitki otuz ile altmış cm arasında değişmektedir.
Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir bitkidir. A,B1,B2,B3,B6,C,E vitamini içermektedir. Ayrıca tam bir B12 vitamin deposudur. Bunların dışında magnezyum, krom, sodyum, potasyum, bakır ve manganez açısından da oldukça zengin bir bitkidir.
ALOE VERA FAYDALARI NELERDİR?

Aaloe vera faydaları

İçerisinde bu kadar yararlı bir maddenin olduğu bir bitkinin zaten yararsız olabilmesi mümkün değil. Ama özellikle cilt alanında nemlendirici, yaşlandırma geciktirici, nemlendirici ve yumuşatıcı etkisi vardır. Ayrıca çok etkili bir temizleyicidir. Deri üzerinde gözeneklere kadar inerek derinlemesine bir temizlik yapar ve cilt üzerinde ölü hücreleri atarak cildi yeniler.

Sindirim sistemini rahatlatan aloe vera bitkisi bu sayede sindirim sistemini geliştirmeye yarar. Bu sayede hazımsızlığa da iyi gelmektedir. Yine sindirim sitemine etkileri sayesinde kabızlık tedavisinde de oldukça etkilidir.

Aloe vera cilde faydaları

Aloe veranın bir diğer yararı da kolesterol dengeleyici bir bitki olmasıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun savunma mekanizmasının güçlenmesini sağlar. Ayrıca kanser hastalarının ve bir şekilde radyasyona maruz kalan kişilerin üzerinde oluşan radyasyonun olumsuz etkilerini azaltmaktadır.

Cilt üzerinde oluşan lekelerin geçmesine iyi gelir. Aynı zamanda cilt üzerinde oluşan sivilce akneleri geçirmede de etkisi büyüktür. Ayrıca yine özellikle dudakta ve çevresinde oluşan uçuklarda anti virüs etkisi sayesinde kısa sürede iyileştirme sağlar. Ayrıca vücudun çeşitli yerlerinde oluşa yaraların iyileşmesinde de büyük etkisi olduğu görülmüştür. Yine cilt üzerinde oluşan güneş yanığı lekelerine ve hafif cilt lekelerine karşı da kullanılmaktadır. Aloe vera bitkisinin cilt üzerinde diğer bir yararı da egzama konusundadır. Bitkiden oluşan yağ ve jeller egzamalı bölgeye sürülerek hastalığın geçmesi sağlanır.

Bunun dışında bitkinin jelinden yapılan ağrı kesici kremi de vücuttaki baş ağrısından tutunda kas ağrılarına kadar birçok ağrıyı azaltıcı hatta geçirici özelliği vardır. Aloe vera yanık tedavisinde de oldukça etkili bir bitkidir.

Aloe Vera bitkisinin faydaları sizin de gördüğünüz gibi saymakla bitmiyor. Emin olun daha burada yazamadığım birçok yararı daha vardır.

Fakat yararlarını sayarken şunu belirtmek de fayda var. Hamileler ve emziren kişiler kullanmadan önce mutlaka doktora sorup kullanmalıdır. Yine aynı şekilde mide problemi olan kişilerde doktora danışmadan kullanmamalıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar