İLERİ YAŞLARDAKİ EVİNİZ ABBAKIM EVİ

İnsanlar genel olarak hayatlarının iki döneminde ilgiye ve bakıma ihtiyaç duyarlar.Bunlardan ilki doğdukları andan belli bir yaşa gelene kadar geçen dönem ikinciside ileri yaş yani ikinci çocukluk evresidir.
İLERİ YAŞLARDAKİ EVİNİZ ABBAKIM EVİ
Aileden Biri Huzurevi ve Bakım Evi’de işte tamda bu anlayışla hareket eden kişilerin bir araya gelmesiyle 2005 yılında kurulmuş.İlk başlarda ileri yaşlarda bakıma ve ilgiye ihtiyacı olan değerli büyüklerimizi evlerine gidip kendi ortamlarında bakımlarını en iyi şekilde yapmak için kollarını sıvamışlar. Ve bu anlamda en iyi hizmeti vermek için yoğun araştırmalar yapan ekip yaşlılarımızın sadece fiziksel ihtiyaçlarını değill sosyal ihtiyaçlarınıda karşılayabilmeyi kendilerine hedef koymuşlar.2013 yılında bu evlerde verdikleri hizmeti Galatasaray yardınlaşma Vakfıyla işbirliğine girerek ev ihtiyacı olan kişilere de hizmet vermek amacıyla yaşlı bakımı konusunda uzman kadrosuyla  Florya Galatasaylılar Yurdunu açarak taçlandırmışlardır.

Bende Abbakımevi ile bu sayede tanıştım.Açıkcası ilk başta birçok kişi gibi bir takım önyargılarım vardı.Çünkü yıllar yılı bu anlamda hizmet veren huzurevlerinde yaşananlar hakkında duyduklarım yüzünden bu tür yerlere açıkcası çok sıcak bakmıyordum.Taki Abbakımevi ile tanışıncaya kadar.Abbakımevine ilk girdiğim andan itibaren güler yüzlü insanlarla karşılaştım.Ben orada kötü koşullarda olan mutsuz kişilerle karşılaşmayı beklerken tam tersine mutlu güleryüzlü, kendi yaşıtı insanlarla birlikte keyifli zaman geçiren kişiler gördüm.Bu durum beni inanılmaz şaşırttı ve  mutlu etti.

Ama çalışanlarla konuşununca bunun nasıl gerçekleştiğini anlamış oldum. Ak bakım Evinin çalışanlarının amaçları zaten buymuş. Bunun için uzman ekiple sadece Türkiye’de değil Avrupa’daki bakım evlerini de gezip bu işi nasıl yapacakları , en iyi hizmeti nasıl verecekleri konusunda derin araştırmalar yapmışlar.Avrupa Birliği tarafından fonlanan projelere katılmışlar. Bu anlamda Sağlık Bakanlığının ruhsatlandırdığı ilk kurumlardan olmuşlar. Buna rağmen  kendilerini hala yeterli görmeselerde bence müthiş bir iş başarmışlar.

Abbakıme Evinde yaşlı bakımında sadece fiziksel ihtiyaçlar değil ruhsal ihtiyaçlarda karşılanıyor. Düşünün bir kere sevdiğiniz dört duvar arasına tıkılmak yerine kendi yaşıtı arkadaşları ile keyifli sohbetler yapıyor.Birlikte kültürel gezilere gidiyor.Hizmet binasında yapılan eğlencelerle çoşup eğleniyor.Ve ömrünün son demlerini mutlu ve huzurlu geçiriyor.Sanırım sevdiğimiz yakınımızın yaşadığı yerde mutlu ve iyi olduğunu bilmekden daha güzel bir şey olamaz.

Böyle bir ihtiyacı olup ne yapacağı konusunda karar veremeyenler.Ve benim gibi aklında şüphesi olan kişiler mutlaka Abbakım evini ziyaret etmeli .Göreceksiniz ki Abbakım evinde sevdikleriniz için aklınıza gelen hatta gelmeyen herşey mevcut. İncelemek isteyenler  (URL= )  linki tıklayıp bakabilirler.

Yorumlar

Popüler Yayınlar