UZUN SÜRE TOK KALMAK İÇİN ÖNERİLER VE TOK TUTAN YİYECEKLER

Kilo sorunu olan kişiler doğal olarak diyetlere başvurur ve sağlıklı beslenmek ister çünkü fazla kilolarından artık bıkmışlardır. Fakat en büyük engelleri açlık hissidir. Evet uzun süre tok tutan yiyecekler tercih etmelidirlerki bu yiyecekler ise az kalorili besinler olmalıdır. Bu makalemde sizlere az kaloriyle doymanın yollarını anlatmaya çalışacağım. Fazla kilolarınızdan kurtulmanın yolu sağlıklı beslenmek ve kilo vermektir ancak engelin açlık hissi olduğunu belirtmiştik bu makalede tok tutan besinler nelerdir? sorusuna yanıt bulacaksınız.
UZUN SÜRE TOK KALMAK İÇİN ÖNERİLER

Tok tutan kilo aldırmayan besinler ve öneriler

Öncelikle lifli gıdaları tüketmeye gayret ediniz çünkü lifli besinleri vücut sindiremez ve midenizde doluluk hissi verir bu nedenle uzun süre tokluk hissi sayesinde mide uzun süre açlık yaşamayacaktır.

Meyve ve sebze tüketimine ağırlık verin çünkü su oranı yüksek gıdalar tokluk hissi vermektedirki su oranı yüksek besinler ise meyve ve sebzelerdir.

Katı besinleri tüketmek tokluk hissi verecektir örneğin salata tercih edilebilir. Yapılan bir araştırmada katı yiyecekleri tüketenler çabuk doyduğu gibi uzun süre tokluk hissi yaşamışlardır. Bu nedenle tercihiniz likit yerine katı besinler olabilir.

Nişastalı yiyecekler yerine protein içeren besinler tüketebilirsiniz. Nisaştalı yiyecekler hızlı açıkmanıza neden olacaktır. Bu nedenle protein içeren bir parça tavuk bir dilim ekmek tüketmekten daha iyidir.

Açlığı bastırmanın br yolu ise kafeinsiz kahve içmektir. Araştırmalar kafeinsiz kahvenin tokluk hissi verdiğini söylemektedir.

Daha az yemek yemek için yemeklerinizi yavaş yiyebilirsiniz. Çünkü yavaş yemek hormonların beyne doyma sinyali göndermektedir. Hormonların beyne doyma hissi yollamasıda az yemek yiyerek doymak demektir.

Tok tutan bir öneride yemekten önce 2 bardak su içmektir. Yapılan bir araştırmada yemekten önce 2 bardak su içenlerin su içmeyen kişilere göre %22 oranla daha az yemek yediği ortaya çıkmıştır. Bu nedenle yemekten önce su içerseniz hem çabuk doyacak hemde açlığınızı azaltacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar