TAKMA SAÇ ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Son yıllarda günümüz şartları yüzünden yıpranan ve ya uzamayan hatta farklı nedenlerden ötürü saç konusunda sıkıntı yaşan insanlar takma saç almaya başlamışlardır. Ama tabi bu süreç zaman zaman bu konuyu iyice araştırmadan yapılan alımlar yüzünden istenmeyen sonuçları da beraberinde getirmektedir. O yüzden takma saç alırken çok dikkatli olmak zorundayız. Çünkü daha iyi bir görünüm elde etmek adına başvurduğunuz yöntem ne yazık ki hem daha kötü bir görünüme hem de istenmeyen sağlık sorunlarına sebep olabilir. Bu konuda hem alınabilecek yerler oldukça fazla hem de seçeneklerde çeşitlidir. O yüzden önce sizin için en uygununun hangisi olduğuna karar verip ona göre araştırıp ondan sonra almalısınız.
TAKMA SAÇ ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

TAKMA SAÇ ÇEŞİTLERİ

Takma saç alırken daha öncede söylediğimiz seçeneklere kısa kısa değinmek de yarar var. Başlıklar halinde sıralamak gerekirse,

I.    Keratinli saç kaynak yöntemi olarak adlandırılan bu yöntem her türlü saça uygulanabilmesi açısından baya yaygın bir yöntemdir. Mevcut saçınıza keratin denilen maddenin kaynak makinesinde eritilerek takma saçın gerçek saça kaynatılması ile yapılan bir yöntemdir. Ama işlemi uygulama esnasında çok dikkatli olunması gerekiyor. Aksi durumda saç kaybı yaşanması kaçınılmazdır. Ayrıca 2,5 ile 3 ay içerisinde saçın kesinlikle yenilenmesi gerekir. Ama keratinli takma saç alırken değiştirme sürecinin acılı olması ve işlemin riskini düşünerek hareket etmede fayda vardır.

II.    Boncuk kaynak sistemi ile takma saç: Bu yöntemi sadece saçınız normal veya kalın telli ise uygulayabilirsiniz. Burada takma saçın boncuklar yardımıyla asıl saça tutturularak yapılan yöntem ilk etapta hoş görünmesine rağmen kullanım açısından sıkıntılıdır.

III.    Çıt çıt kaynak yöntemi: Takma saç alırken son olarak bahsetmek istediğim bu yöntem de tıpkı boncuk kaynak yöntemi gibi kalın ya da normal denebilecek saçlara uygulanabiliyor. O yöntemden farkı kişinin çıt çıtı kendisinde çıkarıp takabilmesidir. Ama açıkçası zamanla tutuculuğunu yitirmesi istenmeyen zamanlarda düşmesi sıkıntı yaratır. Bunun dışında çok belirgin olması da tercih oranını düşürmektedir.

Erkeklerde ise durum sadece peruk alabilme noktasında olduğu için daha kısıtlıdır. Üstelik peruk hem yapay durması hem de zaman zaman kafadan düşmesi sebebiyle de istenmeyen sorunlara neden olabilmektedir. Takma saç alırken dikkat etmeniz gerekenleri anlatmaya çalıştığım bu makale umarım sizin için faydalı olmuştur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar