SAÇ BOYARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Bazılarımız saçlarında ki beyazlardan bazılarımızda saç rengini değiştirmek istemesinden dolayı saçlarımızı boyarız veya boyatırız. Tabi ki bunun en büyük nedeni güzel görünme arzusudur.Ama zaman zaman güzellik uğruna saçlarımızı boya işlemine maruz bırakırken yapılan hatalar yüzünden güzel olmak yerine kötü görünebilir hatta ve hatta sağlık problemleri de yaşaya biliriz.

Saç boyatmanın getirdiği en büyük sorunlardan biri alerjik reaksiyonlardan kaynaklı sağlık sorunlarıdır.Bu nedenle saçlarınızı boyamadan veya boyatmadan önce mutlaka saç boyasını alerjik testden geçirmenizi öneriyorum. Bu tür testleri nasıl yapacağınıza dair talimatları  bugün bütün boya markalarının içinde  bulabilirsiniz. Diyelim ki bu testi yapmadan saçınıza boya sürdünüz ve bir süre sonra saç derinizde yanma hissettiniz bu gibi durumlarda saçınızdan boyayı hemen çıkarmalı ve bol su ile durulama işlemi uygulamalısınız.
SAÇ BOYARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?
Bu gibi bir reaksiyonla karşılaşan kişilerin saçlarını boyamaktan veya testlerle uygun olan boyayı tespit ettikten sonra saçlarını boyamalarında veya boyatmalarında fayda vardır.Üstelik bu testi her defasında yapmaları da aynı şekilde çok önemlidir.

Bu tarz rahatsızlıkların ortaya çıkmasının en büyük nedenlerinden biri de saç boyama işlemine erken yaşlarda başlanılmasından kaynaklanmaktadır.Saçların erken yaşta boyatılması ve sürekli boya ile kaplı olmasından kaynaklanmaktadır.O yüzden özellikle genç yaştaki kişilerin saçlarından boyanın kolay kolay çıkmayacağını düşünerek ve gerçekten istediklerinin ne olduğunu en azından renk konusunda emin olduktan sonra bu işlemi uygulamalıdırlar. Aksi takdirde istemedikleri sorunlarla karşı karşıya kalabilirler.

Ayrıca saçları sürekli boyatmak saçlarda kuruluğa,cansız görünmesine ve kabarmasına neden olacaktır.Bu nedenle gerekli olmadıkça saç boyatmamak saçların daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.Ama illaki boyatmak isteyen kişilerin en azından sık sık renk ve boya markası değişikliğinden kaçınarak saçtaki yıpranmayı en aza indirmeye başarabilirler.Böylece saçlarının cansız ve kötü görünmesine  engel olabilirler.

Saç boyama işleminden önce dikkat edilmesi gereken diğer bir konuda saçların boyanmadan önce temiz ve taranmış olması gerektiğidir.Saçların krem,jöle ,saç spreyi gibi maddelerle kaplı olması boyanın daha zor tutmasına neden olabilir.Buda boyama işleminin tekrarını gerektirebilir. Bu nedenle hem boyama yapmadan önce hemde yaptıktan sonra saç temizliğine dikkat edilmelidir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar