SAÇ BİTLERİNDEN EVDE KURTULMA YOLLARI NELERDİR?

Okulların açılması ile birlikte birçok anne için bit kâbusu başlar. Çünkü okulda hemen hemen her çocuk bu problemi yaşar. Bu nedenle öncelikle ilkokul çağında çocuğu olan annelerin çocuklarının saçlarını düzenli olarak kontrol etmelerinde fayda vardır.

Saça bit bulaştıktan sonra elbette eczanelerden şampuan vb. maddeler alıp arındırma işlemi yapabilirsiniz. Ama ben bugün eczaneye gidip şampuan almaktan çekinen veya kimyasal bir şey kullanmak istemeyen anneler için saç bitlerinden kurtulmak için evde uygulanabilecek yöntemleri sizlerle paylaşmak istedim. Üstelik bu yöntemleri saçta herhangi bir sorunu yaşamadan da sadece korunmak için uygulayabilirsiniz.
SAÇ BİTLERİNDEN EVDE KURTULMA YOLLARI NELERDİR?

Evde uygulanacak bakımları

Çay ağacı yağı: 
Bu yağ doğal yoldan elde edilen bir böcek ilacıdır. Bu yağ sayesinde  saç bitlerini yok edebilirsiniz. Aynı zamanda  kafa derisinde oluşmuş olan kaşıntılardan da bu sayede kurtulabilirsiniz.

•    1 çay kaşığı çay ağacı yağını üç yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın.Dilerseniz karışımın içine bir çay kaşığı okaliptüs yağı da ekleyebilirsiniz.

•    Hazırladığınız karışımı saçınızın tamamına uygulayın ve bu şekilde 20 ile 30 dakika arası bekletin.

•    Ardından saçlarınızı şampuanla yıkayın.

•    Bu tedaviyi haftada iki kere yapmak koşulu ile bir iki ay boyunca uygulayın.

Sirke:
Hem uygulaması çok kolay hemde saç bitlerinden kurtulmak için inanılmaz etkili bir yöntemdir.Yüksek düzeyde asetik asit içeren sirke hem saç bitlerini hemde kafanızın içinde bulunan ölü bit yavrularından da kurtulmanızı sağlar.Bu yöntemi uygulamak için saçınıza eşit miktarda sirke ve mineral yağını karıştırıp saçınıza sürün.Daha sonra bir saç bonesi ile saçınızı sarıp sabaha kadar bu şekilde kalın.Sabah kalkınca şampuanla yıkayıp saçınızdan arındırın.

Bu yönteme ek olarak eşit miktarda sirke ile suyu karıştırıp yıkanmış saçınıza uygulayın.Bu şekilde on dakika kadar bekleyip daha sonra saçınızı durulayın.

Bu iki yöntemden hangisini uygulamak istediğinize karar verdikten sonra haftada iki-üç kez yaklaşık olarak iki ay kadar tedaviye devam edin.

Soğan:
Yine her evde bulunan malzemelerden biri olan soğan saç bitlerinden kurtulmak için uygulayabileceğiniz diğer yöntemlerden bir diğeridir.soğanın içindeki sülfür saç bitlerinden kurtulmanızı sağlar.Uygulamaya gelince ;

•    Dört beş adet soğanı mutfak robotunda güzelce öğütün.

•    Daha sonra bir süzgeç üzerinde kaşık yardımıyla iyice suyunu çıkartın.

•    Elde ettiğiniz sopan suyunu kafa derinizden başlayarak saçınızın tamamına masaj hareketleriyle uygulayıp saçınızı güzelce sarın.

•    Bu şekilde iki saat bekletin.

•    Ardından şampuan ile yıkayıp ılık su ile durulayın.

•    Bu yöntemi ilk başta üç gün boyunca uygulayın ve daha sonra haftada bir kez olmak üzere iki ay boyunca uygulamaya devam edin.

Hindistan cevizi yağı:
Son olarak uygulaması kolay olan diğer bir yöntemde saçlara Hindistan cevizi yağı uygulamasıdır. Hindistan cevizi yağı aynı zamanda saçlarınıza da çok iyi gelecektir. Saçlarınıza sürdüğünüz Hindistan cevizi yağı saçdaki bitleri havasız bırakarak boğulmalarına neden olup ölmelerini sağlar. Bu yöntemi uygulamak için üç yemek kaşığı hindistan cevizi yağını ısıtın ve içerisine çok az miktarda kafur ekleyin.daha sonra saçınızın her bölgesine masaj yaparak uygulayın ve saç bonesi yardımı ile saçlarınızı güzelce sarıp sabaha kadar bu şekilde yatın.Sabah kalkınca şampuanla yıkayıp saçınızdan arındırın.bu yöntemi beş gün boyunca her gün uygulayın.

Ayrıca şunu belirtmek de fayda var uygulamaların hepsinin ardından saçlarınızı saç bitinden arındırmak için ince bir tarak yardımı ile taramayı unutmayın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar