RADYASYONDAN KORUNMA YOLLARI NELERDİR?

Günümüzde radyasyonun zararlı olduğunu bilmeyen yoktur diye düşünüyorum.Ama bugün etrafımızdaki  Tv, cep telefonları,Radyo,Röntgen,Tomografi,tıbbi cihazlar vb.tarzındaki bir çok alet ne yazık ki radyasyon kaynağı olmasına rağmen bunları hayatımızdan çıkarmamız ne yazık ki söz konusu bile değildir.İşte bu nedenle en azından zararlarını en aza indirmek mümkündür.Nasıl mı diye soranlara cevabımız aşağıda maddeler halinde sıralanmaktadır.
RADYASYONDAN KORUNMA YOLLARI NELERDİR?

RADYASYONDAN KORUNMA YOLLARI NELERDİR?

Radyasyondan korunmak için neler yapmalıyız?

⏩    Floresan lambaları okuma lambası veya gece lambası olaak kullanmayın.

⏩    Yattığınız veya dinlendiğiniz yerlerde televizyon vb.cihazların olmamasına özen gösterin veya yatmadan önce mutlaka fişlerini çekin.

⏩    Elketrikli saatleri, alarmları veya radyoları yatarken baş ucunuzda tutmayın.Mümkünse pilli olanları tercih edin.

⏩    Bilgisayar monitörü alırken LCD movitör almaya dikkat edin veya da “ Low Radiation “ yani düşük radyasyon etiketi bulunanları tercih edin.

⏩    Cep telefonunuzu kullanmadığınız zamanlarda kapalı tutun ve açıkken kalp hizanızda tutmamaya özen gösterin.Ayrıca çok fazla telefonla konuşan bir kişiyseniz mutlaka kulaklık kullanmayaözen gösterin.

⏩    Telefonla ilgili diğer dikkat edilmesi gereken noktada SAR değerini kontrol etmektir.

⏩    Çok fazla saç kurutma makinesi kullanmaktan kaçının. Özelikle akşamları kullanmaktan kaçının.

⏩    Mikrodalga fırınlar çok fazla radyasyon yaydığı için çalıştıkları zaman en az 1 m.uzakta durun mümkünse önlerinde durmayın.

⏩    Televizyonu 2 m.uzaktan seyredin.

⏩    Bulaşık ve çamaşır makineleri çalışırken yakınlarında bulunmayın.

⏩    Baz istasyonlarının evlerinizin çatısına, okullara hatta yakın çevrenize yapılmasına bile izin vermeyin.

Evet radyasyondan korunmak için bu önerilere dikkat etmeliyiz fakat çevremizi radyasyon yayan aletler o kadar sarmıştırki ne yapsak uzaklaşamayız. Yinede alacağımız bu tedbirler radyasyonun etkilerini aza indirecektir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar