GÜR KİRPİKLER VE KAŞLAR İÇİN UYGULANACAK BASİT AMA ETKİLİ YÖNTEMLER

Kadınlar için güzel görünmenin en  etkili noktalarından biri güzel ve etkili gözlere  sahip olmaktan geçer.Bunun içinde en önemli detaylardan biri güzel kirpiklere ve gözleri tamamlayan gür kaşlara sahip olmaktan geçer.Eğer genetik olarak güçlü ve kolay dökülmeyen kirpikleriniz var ise siz şanslı kadınlardansınız demektir.Ve bunun dışında çok fazla göz makyajı da yapmıyorsunuz demektir.Çünkü ne kadar sağlıklı kaş ve kirpik yapınız olursa olsun bir çok nedenden ötürü zarar görmektedirler.

Bu nedenle kaş ve kirpikleri güçlendirmek için basit, doğal ve etkili yöntemlerle bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.
GÜR KİRPİKLER VE KAŞLAR İÇİN UYGULANACAK BASİT AMA ETKİLİ YÖNTEMLER
Yöntemlere geçmeden önce bir kaç önemli detayı söylemek de yarar var.Öncelikle asla ve asla makyajınızı temizlemeden uyumayın.ne kadar yorgun olursanız olun mutlaka cildinizi , kirpiklerinizi ve kaşlarınızı makyaj malzemelerinden arındırıp öyle yatın.Unutmayın en doğal makyaj malzemeleri bile içerisinde kimyasal barındırır ve temizlenmediğinde bunun olumsuz sonuçları ile karşı karşıya kalırsınız.Bunun dışında başkalarının makyaj malzemesini de asla kullanmayın.Ve son olarak kullandığınız makyaj malzemelerinin son kullanma tarihlerini kontrol etmeyi unutmayın.
Şimdi gelelim evde basit malzemelerle  uygulayabileceğiniz  yöntemlere,

Temel malzemeler :

-Hint yağı,
-Zeytinyağı,
-Tatlı badem yağı,
-E vitamini yağı veya ampulleri,
-Hindistan cevizi yağı,
-Lavanta yağı,
-Avakodo yağı,
-Yeşil çay ve aloe vera jeli

Yukarıda saydığım malzemeleri teker teker kullanarak da güçlü kirpik ve kaşlara sahip olabilirsiniz elbette fakat belli karışımlar uygulayarak daha etkili sonuçlara ulaşabilirsiniz.Şimdi size anlatacağım formüllerin ilk ikisini güçlü kirpik ve kaşlara sahip olduğunuz halde sadece dökülmelerini engellemek için son ikisini de daha güçlü kaşlara ve kirpiklere sahip olmak için yapabilirsiniz.

1.    Yeşil çay : Uygulama yapmadan önce ilk önce göz makyajınızı temizlemeyi unutmayın.Daha sonra yarım bardak sıcak suya yeşil çayı atıp beş dakika demlenmesini sağlayın.Ardından bir pamuk yardımıyla çayı kirpik diplerinize hafifçe bastırarak uygulayın.Aynı zamanda gözlerinize de kompres yapabilirsiniz. Yeşil çay kirpik diplerinizi temizleyerek dökülmelerini engellerken gözlerinizin de dinlenmesine yardımcı olur.

Bu uygulamayı yaparken çayın ılık olmasına ve gözlerinize fazla baskı uygulamamaya  dikkat edin. Aksi takdirde kirpikleriniz tahriş olabileceği gibi göz damarlarınız da zedelenebilir.

2.    Zeytinyağı : Neredeyse her derde deva olan zeytinyağı kaş ve kirpikleriniz içinde mucizeler yaratacağından emin olabilirsiniz.Temizlenmiş cildinize kulak çubuğu yardımı veya elinizle her gece yatmadan önce zeytin yağını sürün.Bir ay içerisinde etkilerini fark edeceksiniz.

3.    Hint yağı :Yüzyıllardır saç,kaş ve kirpikleri çoğaltmak için kullanılan Hint yağı aşağıda belirteceğim formülle çok daha sağlam ve etkili bir hal alıyor.

Gerekli malzemeler:

•    1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı,
•    1 tatlı kaşığı Hint yağı,
•    1 tatlı kaşığı zeytinyağı,
•    1 tatlı kaşığı E vitamini yağı veya E vitamini ampulü

Yapılışı : Bütün malzemeler ağzı kapatılabilecek bir kapta karıştırıp her gece yatmadan önce uygulayın.Kısa zamanda etkisini göreceksiniz.

4.     Kirpiklere bakım kürü : Son olarak bahsedeceğimiz bu uygulama sayesinde müthiş görünen kirpiklere sahip olabilirsiniz.Aloe vera jeli kıl köklerinde bulunan bakterileri temizleyerek güçlenip çoğalmalarını sağlarlar.

Bu yöntem için yukarıda saydığım malzemelerin içine bir tatlı kaşığı aloe vera jeli, beş damla badem yağı ve dilerseniz iki damla lavanta yağı ekleyip karıştırdıktan sonra her gece yatmadan önce kirpiklerinize uygulayın.Fakat göz alerjisi olanlar veya hassas göz yapısına sahip kişiler lavanta yağını çıkarıp uygulamalıdır.

Son bir tavsiye verecek olursak lavanta yağının antibakteriyel bir yağ olduğu için bunu kullandığınız maskaraların içine bir iki damla damlatarak kullandığınız rimellerin içinde bakteri oluşmasını da engelleyebilirsiniz. Hem bu sayede kirpiklerinizin daha az zarar görmesini de sağlayabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar