EVDE SAĞLIKLI MANİKÜR NASIL YAPILIR?

Aslına baktığınızda en çok göz önünde bulunan organlarımızdan biri olan ellerimiz en çok ihmal ettiğimiz uzuvlarımızdan da biridir aynı zamanda. Ama aslında yaşlanma etkilerinin de en çok gözlendiği yerdir. Bunun dışında el bakımı sağlığa uygunluk açısından da çok önemlidir. Dikkat edilmediği takdirde birçok hastalığa da davetiye çıkarabilir.

Bu nedenle bugün güzellik salonlarına gidip para harcamak istemeyen veya onun için zaman bulamayan kişiler için evde basitçe yapacağınız manikür bakımından bahsetmek istedim.

Peki, evde bu bakımı nasıl mı yaparız?

Bunun için gerekli malzemeler zeytinyağı, limon, şeker, bal, Hindistan cevizi yağı ve dilerseniz tercihinize göre başka yağlarda alabilirsiniz.
EVDE SAĞLIKLI MANİKÜR NASIL YAPILIR?
Hadi hep birlikte evde manikür yapmaya başlayalım,

    Tırnakları törpülemek: Kuru ıslak olmayan ve nemlendirici sürmeden doğal yapılarındayken tırnaklarımızı düzgün bir törpü yardımı ile elimizden geldiğince törpülüyoruz. İlk yaptığımızda bu zor gelebilir ama zamanla elimiz pratiklik kazanacaktır.

    Ilık su banyosu: Tırnaklarınızı törpüledikten sonra uygun bir kâsenin içine 1 litre (4 su bardağı ) ılık suyu koyun daha sonra suyun içine yarım limon suyu ve bal ekleyip iyice karıştırın. Ardından bu hazırladığınız suyun içinde ellerinizi 15-20 dakika kadar bekletip daha sonra durulayıp güzelce kurulayın. Bu işlem ellerinizi nemlendirip mikroplardan arındırırken aynı zamanda tırnak diplerinde oluşan kütikülleri kolayca temizleyebilmek adına gereklidir.

    Peeling: Duyunca şaşıranlara şunu söylemek istiyorum peeling sadece yüzümüz için değildir. Aslına bakarsanız vücudumuzun her noktasına uygulanmak da yarar vardır. Peeling için bir kabın içine 1 yemek kaşığı zeytinyağı,1 tatlı kaşığı badem veya Hindistan cevizi yağını(erimiş olsun ) koyun bu karışıma yarım yemek kaşığı şeker veya tuz koyup karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı tırnak diplerinizi, avuç içlerinizi ve ellerinizi birkaç dakika boyunca güzelce ovalayın. Ovalama işlemi bitince ellerinizi güzelce yıkayıp kurulayın. Peeling ihtiyacınıza göre haftada birkaç kez yapın.

    Kütikülleri temizleme: Daha önce yaptığınız işlemler sonrasında belirginleşen tırnak diplerindeki etleri tırnaklarınız, törpü ucu hatta çap kaşığının arka ucuda olabilir geriye doğru ittirin. İyice belirgin hale getirin ve ardından dikkatlice tırnak makası yardımıyla kesin.

    Nemlendirme: Son olarak elleriniz için uygun olan bir nemlendirici krem sürerek el ve tırnak bakımınızı bitirebilirsiniz.

Nemlendiricisini evde kendileri yapmak isteyenler aşağıdaki formülle bunu yapabilirler.

Gerekli Malzemeler: 30 damla tatlı badem yağı ,1 yemek kaşığı kakao yağı, 1    yemek kaşığı balmumu, istediğiniz bir esans yağdan 10 damla (kayısı, lavanta, nane, vanilya, limon, portakal, vs.)

Yapılışı: Bunun için balmumunu ve kakao yağını rendeleyip ocakta benmarin usulü eritin. Eridikten sonra ocaktan alıp içine istediğiniz esans yağlardan ilave edip ağzını kapatacağınız bir kaba koyup soğuması için bırakın. Soğuduktan sonra kreminizi kullanmaya başlayabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar