ANNE SÜTÜNÜ ARTIRAN YİYECEKLER VE İÇECEKLER

Bebeğinizi mümkün olduğunca anne sütü ile beslemelisiniz çünkü anne sütü ile beslenen çocuklar ileri yaşlarda vücudu hastalıkalara karşı daha dirençli ve bünyesi sağlam olmaktadır. Anne sütü ile beslenmeyen çocukların ise ileri yaşlarda bünyesinin daha zayıf olduğu görülmüştür.

Peki anne sütünü arttırmak için ne yapılır? tabiki anne sütü artıran yiyecekler tüketilmesi gerekir. Bu konumda anne sütünü artıran besinler nelerdir? kısaca anlatmaya çalışıcağım.

Anne sütünü artıran yiyecekler

Bol su içmek, kuru incir yemek, ısırgan otu, dereotu, anason, maydanoz, fesleğen, roka, rezene, susam ve nane gibi gıdalar anne sütünü arttırmaya yardımcı besinlerdir. Fakat saymış olduğumuz bu besinleri nasıl tüketeceğimizi bilmemiz gerekir.
ANNE SÜTÜNÜ ARTIRAN YİYECEKLER VE İÇECEKLER
Anne sütünü artıran besinleri nasıl tüketeceğiz? Günlük 3 litre suyu düzenli tüketeceğiz aynı zamanda rezene çayını 4 ya da 5 fincan kadar günlük içelim.

Her sabah kahvaltınıza ek olarak yeşillikler den yapacağınız salata tarzı karışım işe yarayacaktır. Örneğin; 1 tabağa dereotu, roka, maydanoz, roka ve taze nane doldurun tüketin diğer öğünlerede bu karışımı ekleyebilirsiniz.
 
Düzenli olarak kuru hurma, siyah kuru üzüm çekirdekli ve yeşil mercimek tüketin.

Sabahları 1 tatlı kaşığı kadar pekmezin içine linon suyu dökün ve her sabah tüketin.

Çörek otu ve balı karıştırarak her gün tüketebilirsiniz. 1 ya da 2 tatlı kaşığı balın içine bir miktar çörek otunu karıştırınız ve tüketiniz. Ayrıca 1 tatlı kaşığı balın içine zencefil ekleyerekte tüketebilirsiniz.

Sabah ve akşam 1 bardak kuru incir suyu tüketebilirsiniz. Kuru incir suyunu elde etmek için yarım litre suyun içine 7-8 adet kuru inciri ortadan ayırarak ekleyin 10 dakika kadar haşlayın ve kuru incir suyumuz hazır.

Anne sütünü artırmak için 1 ya da 2 bardak yoğurt yada sütü her gün tüketebilirsiniz.

Yemeklerinizin içine fesleğen ve kimyon ekleyebilirsiniz.

1 adet yumurtayı kayısı kıvamında haşlayarak her gün tüketebilirsiniz.

1 ya da 2 diş sarımsağı bebeğinizi emzirmeden önce 1-2 saat kadar önce tüketebilirsiniz

Kaynamış suyun içine bir tutam kadar fesleğen ekleyin 2 dakika kadar demlenmesini bekleyin elde etmiş olduğumuz fesleğen çayını günde 1 ya da 2 bardak kadar içebilirsiniz. Aynı zamanda ısırgan otunuda bu şekilde içebilirsiniz.

Günlük 8 adet badem, 3 adet ceviz ve 6 adet fıntık atıştırmanız anne sütünü artıracaktır.

Son olarak göğüsünüze ve karın bölgenize susam yağı ile günde 2 ya da 3 kez masaj yapabilirsiniz.

Evet sizler için anne sütünü arttırmak için önerileri sıralamış bulunmaktayım bunlardan bazılarını günlük hayatınızda uygulayarak bebeğinizin anne sütü ile doymasını ve beslenmesini sağlayabilirsiniz. Öncelik sütünüz bebeğinize yetmiyorsa ne yaptıysam sütüm artmadı diyorsanız uzman bir doktora başvurarak sorunu çözebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar