NEDEN KİLO ALIRIZ? KİLO ALMANIN NEDENLERİ

Kilo fazlalığı ve şişmanlık sorunu ile ilgili şaşırtıcı gözlemler bulunmaktadır. Kilolu insanların çoğu zayıf kişilerden daha az yiyorlar, neredeyse aç geziyorlar, fakat yine de kilolarından kurtulamıyorlar.

Neden Kilo Alırız?

Kilolu kişilerin çoğu az miktarda yiyecek tüketmelerinden ve özellikle öğünlerde normalden az besin tükettiklerinden kilo sorunları daha da artmaktadır. Şartlatan şok diyetler, hem etkileyici hem de üzücü sonuç vermektedir. Bazı kişilerde diyetler, ne yazık ki bir işe yaramamaktadır. Kendisini yememe konusunda olağanüstü sınırlayarak birka yüz gram verdiklerinde bayran eder, en ufak kaçamağında ise bir kaç kiloyu hızla alarak depresyona giren pek çok insan bulunmaktadır. Diyetler tek başlarına çoğu zaman işe yaramamaktadır. Şartlatan şok diyetler kimi zaman tehlikeli olabilmektedirler.
NEDEN KİLO ALIRIZ? KİLO ALMANIN NEDENLERİ
En büyük kanıtı ise her gün yeni bir diyet programı yayımlanırken, kilolu yada obezlerin sayılarında yüz binleri bulan artışların yaşanması. Kilo fazlalığı olan ve şişmanlık salgının önü bir türlü alınmamaktadır.

Kilo Almanın Nedenleri

Diyetler kilo vermekte tabii ki de yardım oluyorlar fakat her zaman ve koşulsuz çözümler olmaları mümkün değildir. Diğer taraftan fazla kilolu kişiler de problemler kilo vermek değil kilo almak olduğu anlaşılmaktadır. İnsanlar zorla kilo veriyorlar fakat kısa bir süre sonra tekrardan kaybettikleri kilolardan daha fazlasını alıyorlar.

Sorun ise tedavinin eksik ve etkisiz olmalarından kaynaklanmaktadır.. Kilo sorununu çözmede sadece diyetle yetinmek, ayağı kırılan bir hastayı ağrı kesici vererek eve göndermekten pek farklı kılmamaktadır.

Doğal Yollar ile Kilo Alma

Market alışverişini rastgele yapmak.
Yiyecek reklamlarından sonra aşırı kalorili besinler tüketmek.
Gidilecek davetlerde yenilecek yemekleri planlamamak.
İkram edilen yiyeceklerin hepsini yemek istemek.
Yiyecekleri zengin soslar ve sağlığa yararlıdır yararından bol zeytinyağıyla hazırlamak.
Yemekleri çok hızlı yemek.
Akşam yemeği bitiminden sonra şekerli besinler tüketmek.
Egzersiz yapmamak.

Sorun Çözümü

Kilo fazlalıkları veya şişmanlık sorunu olan kişiler sadece diyetlerle kilo vermeye çalışmak buna benzemektedir. Diyet programını eksiksiz uygularsanız, bir miktar kilo verebilmektesiniz. Kilo almanıza neden olacak metabolik sorun veya kilo almaya hormonal yatkınlığınız ise çözüme ulaşmamıştır. Eğer böyle bir metabolizmaya sahip iseniz mutlaka doktora başvurmalısınız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar