KİLO VERMEK İSTEYENLER İÇİN TOK TUTAN OMLET TARİFİ

Kilo vermek mi istiyorsanız kahvaltı ilk adım olabilir neden mi evet yulaflı yiyeceklerin tok tutma ve metebolizmayı hızlı çalıştırması özelliğinden faydalanabilirsiniz. Doğru kahvaltı gün boyu açlık hissini ortadan kaldırarak fazla yeme ihtiyacını keser ve kiloya neden olabilecek yiyecekleri yememiş olursunuz. Ayrıca yulaflı yiyecekler tatlı isteğinide kestiği için tatlıdan da uzak durabilirsiniz.

Aşırı yemenin önüne geçmek için kahvaltıda yulaflı ve kepekli omlet yiyebilirsiniz. Tok tutan omlet tarifini sizlere paylaşıyorum kilo almak istemiyorsanız tok tutan yiyecekleri yemeniz gerektiğini unutmayınız.
KİLO VERMEK İSTEYENLER İÇİN TOK TUTAN OMLET TARİFİ

Tok tutan omlet tarifi

Yapılışı son derece basit olan omlet tarifi için gerekli malzemelerimiz şunlardır;
Yumurta 2 adet
Yulaf kepeği 1 çay bardağı kadar
Lor peynir 2 kibrit kutusu büyüklüğünde olacak kadar
Maydonoz bir kaç parça yeterli
Süt 2 çay bardağı kadar
Kekik bir tutam yeterli
Pul biber bir tutam yeterli

Malzemeleri saydıktan sonra geçelim tok tutan omlet tarifinin hazırlanışına. Evet saymış olduğumuz bütün malzemeleri bir kaba koyarak iyice karıştıralım. Karıştırma işlemi sonrası10-15 dakika kadar bekleyeceğizki yulafın kabarması gerekli. Bu arada yulaf kabarmaya dursun sizde yapışmaz tavanızı yağlayıp kızdırın sonrasında karışımı tavaya dökün ve pişirmeye başlayınız. Orta derece ateşte pişirmelisiniz çünkü aşırı ısı omletinizi yakabilir.

Sabah kahvaltınızda yulaflı ve kepekli omlet hazırlayarak gün boyu tok durmanızı sağlayabilir ve kilo almaktan da korunmuş olursunuz diyor size dileklerim umarım yaşam boyu formda kalırsınız. Ayrıca afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar