ETKİLİ CİLT BEYAZLATMA YÖNTEMLERİ

Cilt Beyazlatma Yöntemileri: Asyalı kadınlar pirinç suyu ile duş aldıkları vakit vücutlarının beyazlayıp pürüzsüz bir cilde sahip olduklarını söylemektedirler. Pirincin içerisinde para aminobenzoik asit, ferulik asit ve allantoin maddeleri cildi güneşe karşı korur ve cildi onarır. Bu durum da beyazlatarak cilt lekelerini ortadan kaldırdığını ve sıkılaştırma işe kırışıklıkları azalttığı bilinmektedir. Eski zamanlar pirinç tarlalarında çalışan Asyalı kadınlar su olmadığından pirinç suyu ile duş alırlarmış. Fakat güneş altında bronzlaşmaları yerine daha da beyaz ve pürüzsüz bir cilde sahip oldukları daha sonradan tespit edilmiştir.
ETKİLİ CİLT BEYAZLATMA YÖNTEMLERİ

Cilt beyazlatmak için pirinç maskesi

1 Avuç Pirinç Unu
1 Çay Bardağı Süt
Tabak ve Kaşık
Fırça

Hazırlanışı

İlk önce pirinç unu tabağa koyun ve yavaş yavaş sütü ilave edin. Bir yandan da karıştırın. Maske kıvamına gelinceye kadar sütü eklemeye devam edin. İyi karıştırıp daha sonra fırça ile cildinize sürün ve 30 dakika kadar bu şekilde bekletin ve daha su ile durulayın. Duruladıktan sonra yaptığınız pirinç toniği ile etkiyi daha fazla arttırabilirsiniz.

Cilt beyazlatmak için pirinç toniği

Bir Miktar Pirinç
Bir Miktar Su
Sprey Şişesi
Tabak ve kaşık

Hazırlanışı

İlk olarak 3-4 tatlı kaşığı pirinci tabağa koyunuz. Bir çay bardağı kadar suyu ilave ediniz. İyice karıştırarak pirincin suya karışmasını sağlayınız. Karışımın suyunu pirinçten ayırarak alın ve şişeye koyun. Temiz olan cildinize elleriniz ile beraber ufak dokunuşlar ile uygulayabilirsiniz.

Cilt beyazlatıcı kremler aslında bizim anlayışımız onlar da daha farklı. Biz cildimizin beyazlamasını beklerken, Asyalılar beyazlatıcı kremleri cilt tonu iyileştirici olarak görmektedir. Yüzü daha canlı ve daha az kusurlu göstermeye eğilimlidir.

Sivilce lekesi, soluk duran bir cilt, koyu halkalar olan bir kişinin suratındaki izleri Kore veya Asya ürünleri düzeltebilmektedir. Bunları düzeltirken aslında cildin tonunda da değişiklikler meydana gelmektedir. Ayrıca cildi aydınlattığı için cilt daha pürüzsüz ve beyaz algılanmaktadır. Yazın güneşlendiniz ve cildinizin açılması imkansız gibi görünse de Asyalı pirinç tekniği veya Korelilerin uyguladığı maskeler ile cildinizin tonunu açmak imkansız değildir. Pirinç maskesini denediğiniz takdir de farkı sizlerde göreceksiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar