YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI

Özellikle kış aylarında soğuk algınlığı için kullanılan yeşil çayın faydaları nelerdir? Yeşil çay neye iyi gelir? Yeşil çay hakkında her şey için yazımızın devamını okumanızı öneriyoruz.
Dünyanın tükettiği içeceklerin başında gelen yeşil çay, çok uzun araştırmalara tabii tutulmuştur. Öyle ki birçok ünlü araştırmacı yeşil çayın faydalarını araştırmış, birçok deneyler yapmıştır. Son 20 yıl içerisinde yeşil çay kullanımı, faydalarının öğrenilmesiyle birlikte artmıştır. Peki nedir yeşil çayın yararları?

Yeşil çay zayıflamaya faydalıdır. Çok iyi bir yağ yakıcıdır. Özellikle diyet listelerinde günlük olarak tüketilmesi için sıklıkla yer almaktadır.

Yeşil çayın bir diğer ilginç özelliği ise bunaklığı geciktirdiğidir. Hafızaya çok iyi bir etki yaparka unutkanlığı azaltmaktadır.

Yeşil çayı çok iyi bir antioksidandır. Bu özelliği ile aynı zamanda cilt güzelliğine de iyi gelmektedir. Bazı maskelerde kullanılmaktadır.

Yeşil çay kan basıncını düşürücü bir özelliğe sahiptir.

Kalp ve damar sağlığına çok iyi gelmektedir. Bu sayede oluşabilecek herhangi bir kalp hastalığına karşı koruyucu özellik gösterir.



Dişlerde oluşan çürükleri giderir, diş ve diş eti sağlığına çok iyi gelir.
Zayıflamaya karşı olan yardımcı etkisi çok hızlı kilo vermeye yaramaktadır.
İçerdiği bileşenler ile kanser türlerine karşı çok etkilidir.
Yeşil çay kötü kolesterolü düşürmede oldukça önemli bir rol oynar. Bu sayede kolesterol hastalıklarına karşı koruma gösterir.
Yeşil çay metabolizmayı hızlandırır. Sindirimi kolaylaştırır ve hızlı kilo vermeye etki eder.
Yeşil çayın bir diğer faydası ise bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek herhangi bir hastalığa karşı ciddi koruma sağlar.

Yeşil çayın yan etkileri olarak yüksek tansiyon, böbrek sorunları, mide ülseri, psikolojik problemler, karaciğer sorunlarına karşı olumsuz bir etki yaptığını söyleyebiliriz. Bu nedenle herhangi birine sahip olanlar kesinlikle yeşil çay tüketmemelidir.

Yeşil çay tüketimine herhangi bir hap ile devam etmeden önce kesinlikle doktorunuza başvurmalısınız. Bazı ilaçlar kullanılırken yeşil çay tüketmek ciddi sorunlara davetiye çıkarabilir. Bu nedenle kesinlikle doktor tavsiyesine uymalı ve onun doğrultusunda tüketmeniz gerekmektedir.
Yeşil çay yukarıdaki sorunlardan hariç ciddi sayılabilecek bir etki yaratmamaktadır. Bu nedenle zayıflamak isteyenlerin kesinlikle kullanması gerekir.


Yukarıdaki yazımızda yeşil çayın faydaları hakkında sizleri bilgilendirmeye çalıştık. Umarız bu konuda sizlere gerekli olan tüm bilgileri verebilmişizdir. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar