ŞEFTALİ KAÇ KALORİ? ŞEFTALİNİN YARARLARI

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olan şeftali kaç kalori? Şeftalinin yararları nelerdir? Eğer siz de bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.
Şeftali lif, potasyum ve C vitamini başta olmak üzere diğer mineral ve vitaminler açısından oldukça zengindir. Yiyeceğiniz bir porsiyon şeftalide 49 kalori bulunmaktadır. Ancak kalori değerinin porsiyona göre değiştiğini söyleyebiliriz. Orta büyüklükte bir şeftalide 100 kalori bulunmaktadır. Bu konuyu şöyle özetleyebiliriz: 120 gram tüketeceğiniz şeftali ile birlikte vücudunuza 50 kalori almış olursunuz. Bu çok fazla bir değer olarak gözükmeyebilir ancak siz çok daha fazla yediğinizde kalorinin de artacağını düşünebilirsiniz. Peki 2 adet şeftali ile çok mu kalori alacağınızı düşünmektesiniz? Öyleyse bu konuda yanıldığınızı söyleyebiliriz. Çünkü şeftali çok yüksek oranda lif içermektedir. Bu özelliği ile zayıflamanıza oldukça fayda sağlayacaktır. Peki şeftalinin faydaları nelerdir?

Şeftali bağırsaklarınızı yumuşatır ve barındırdığı çok yüksek lif oranıyla kabızlığa iyi gelmektedir.
Hazımsızlığa da iyi gelmektedir.
Şeftalinin yararı olarak basur sorununa iyi geldiğini söyleyebiliriz.
Özellikle kanser türlerine karşı oldukça etkili ve koruyucudur. Bu sayede başvurabileceğiniz meyvelerin başında gelmektedir.
Şeftali koruyucu bir kalkan görevi görür. Öyle ki; dışarıdan gelen tehlikelere karşı koruyucudur.
Şeftali yiyerek kanınızı zararlı maddelerden koruyabilirsiniz.
Şeftalinin idrar söktürücü özelliği ile çok daha iyi hissedersiniz.



Ateşli hastalıkları şeftali yiyerek geçirebilirsiniz. Çok iyi bir ateş düşürücüdür.
Kalp ve damar sağlığı açısından oldukça iyidir. Kalp krizi riskini azaltır.
Böbreklerde oluşacak taşların yok edilmesinde son derece etkilidir. Böbrek taşlarının düşürülmesinde son derece etkilidir.
Sigara, alkol ve değişik maddelerin neden olduğu ağız kokusunu giderir. Bu sayede daha temiz bir nefes ile sağlıklı bir hayat yaşayabilirsiniz.
Cilt bakım ürünlerinin çoğunda kullanılan şeftali çok iyi bir nemlendiricidir. Cildin daha parlak ve canlı görünmesine faydalıdır.

Şeftalinin zararları nelerdir diye soracak olursanız pek bilinen bir zararı olduğunu söyleyemeyiz. Ancak şeker hastalarının tüketmesi önerilmemektedir.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz örneklerde sizlere şeftali kaç kaloridir? Şeftalinin yararları ve zararları nelerdir? sorularının cevaplarını vermeye çalıştık. Bu konuda sizlere faydalı olabildiysek ne mutlu bizlere.

Yorumlar

Popüler Yayınlar