SAÇ YAĞLANMASINA SAÇ FIRÇASI NEDEN OLABİLİR!

Saç yağlanması çoğu kişilerin ortak şikayetidir. Şimdi size anlatacğım bu yazımda ne yaptıysam saç yağlanmasını önleyemedim sorusuna cevap vereceğim. Öncelikle temizliği yapılmayan ya da doğru temizlenmeyen saç fırçaları saçlarda yağlanmaya neden olmaktadır. Ayrıca kirli saç fırçası saç derisinin yağlanmasına ve sivilcelenmesine sebep olmaktadır. Saç tarakları ve saç fırçaları kesinlikle haftada bir defa yıkanmalıdır.
SAÇ YAĞLANMASINA SAÇ FIRÇASI NEDEN OLABİLİR!

Saç yağlanmasını önlemek için saç fırçası nasıl temizlenir?

Kullandığınız fırça kalın dişli ise önce fırçaya takılan içindeki saç tellerini temizleyelim. Fırçanın içinde saç teli kalmadığına emin olduktan sonra ılık su ve şampuanla fırçanızı iyice yıkayınız. Saç fırçasını yıkarken bütün telleri iyice yıkayınız. Yıkama işlemi bittikten sonra kağıt havlu kullanarak durulayabilirsiniz. Saç fırçanız ahşap saplı ise dikkat etmeniz nokta suyun ahşap tarafına değmemesidir.

İnce saç taraklarının temizliği nasıl yapılır?

Evet bu sorunun cevabı aslında kalın dişli saç fırçasına verdiğimiz cevapla aynı sayılır ve daha kolaydır. İnce dişili tarağınız var ise içinde saç teli kalmayacak şekilde saç tellerini iyice temizleyiniz. Saç tellerinden temizlediğiniz tarağınızı şampuanla güzelce yıkayınız. Şampuanla yıkadığınız tarağı ılık suyla durulayarak temizleme işlemini bitiriniz.

İnce saç tarakları yıkamadan önce tarağınızın içinde saç telleri kalmamasına dikkat etmelisiniz çünkü ince tarakların dişleri sık olur ve sık saç tarakları ise bakteri üretir iyi temizlenmeyen ya da temizliği yapılmayan saç tarakları saç derisinde sivilcelenmeye ve yağlanmaya neden olur. Bu yüzden kullandığınız saç fırçası ve saç taraklarınızı haftada bir defa yıkamalısınız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar