ELMA KAÇ KALORİ? ELMANIN FAYDALARI

Sağlığımız açısından oldukça faydalı olan meyvelerin başında gelen elma kaç kalori? Elmanın faydaları nelerdir? Elma neye iyi gelir? Eğer elma hakkında merak ettikleriniz varsa bu yazımızı okuyarak her bir soruya cevap bulabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız yazımızda özellikler dişlere faydası olan elma hakkında bahsedeceğiz.

Yazımıza elmanın kalori değeri ile başlayacağız. 1 adet orta boy elmada yaklaşık 95 kalori bulunur. Peki elmanın yararları nelerdir?


Öncelikle elmanın bünyesinde bulunan besin değerlerini vermek çok daha faydalı olacaktır.
100 gram elmada ortalama 50 kalori ve 13 gram karbonhidrat bulunur. 1 porsiyonda yediğimiz elma yaklaşık olarak 100 kalori takviye yapacaktır. Orta boy bir elmada 90 gram su, 0.1 gram protein, 10 gram früktoz, 1.30 gram potasyum, 7 miligram kalsiyum, 9 miligram kükürt, 3 gram elma posası ve 3 miligram sodyum bulunur.

Elma çok iyi bir C vitamini deposudur. Özellikle yeşil elma vücuttaki şeker oranını dengelemektedir. Ayrıca elmanın içerisinde A, B6, B1 ve E vitamini bulunur. Bunlara ek olarak çinko ve iyot bulunmaktadır. Bulunan minerallerin oranı biraz düşüktür ancak iyi bir vitamin deposu olduğunu söyleyebiliriz.

Özellikle yeşil elma diş sağlığı açısından oldukça önemlidir. Ağzımızda bulunan asit seviyesini azaltarak diş ve diş etlerimize çok faydalı olmaktadır. Diş minesini korumak gibi bir özelliği bulunmaktadır.

Elmanın zayıflamaya da katkısı son derece büyük ve önemlidir. Bazı yapılan laboratuvar araştırmalarına göre elma kemik erimesi sorununa çok iyi gelmektedir. Özellikle yaşlılarda oluşan kemik erimesini durdurduğu bilinmektedir.

Çok ilginçtir ki elma üzerine yapılan araştırmalarda, elmanın Alzheimer hastalığını önleyici bir etki taşıdığı ortaya çıkmıştır. Beyin sağlığını koruyarak bu tür hastalıklardan korunmamızı sağlamaktadır.
Elmanın şeker hastalarına son derece yararlı olduğu ortaya çıkmıştır. Kan şekerini düzenler ve şekeri dengede tutar. Bu sayede şeker hastaları korkmadan elma tüketebilmektedir.

Solunum yolu rahatsızlıklarının belki de en ciddisi olan astım bronşite iyi geldiği belirlenmiştir. Astım hastalığı bildiğiniz gibi ciğerlerden hırıltı gelmesine neden olmaktadır. Günlük olarak tüketilecek 2 bardak elma suyu bu hırıltıları en aza indirgemektedir. Test sonuçlarında son derece başarılı sonuçlar alınmıştır. Çok ilginç bir tespit daha gerçekleşmiştir: Elma suyunu hamilelik döneminde içen kadınlar, ileriki zamanlarda çocuklarının astım hastalığına yakalanma risklerini düşürmektedirler.

Elmanın faydaları hakkında bahsettiğimiz konumuzda aynı zamanda elma kaç kalori sorusuna da cevap verdik. Umarız bu konularda sizlere yardımcı olabilmişizdir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar