COLA'DA ALKOL VAR MI?

Bir çok kişinin kafasında soru işareti olan Coca Cola'da alkol var mı sorusu değil mi?. Günümüzde Coca Cola hakkında bir çok olumsuz görüşler devam ederken en çok akıllara takılan kolada alkol var mı? sorusu olduğunu biliyoruz.
COLA'DA ALKOL VAR MI?
Evet sizde çevrenizdeki kişilerden kolada alkol var içmeyin gibisinden uyarılara tanık olmuşsunuzdur.

Evet bende bir çok kişiden Coca Cola'nın içinde alkol olduğuna dair sözler duymuştum. Yaptığım araştırmalar sonucu sizlere bu sorunun cevabını aktaracağım. Alkol dinen yasak olduğu için alkol içeren hangi içecek, yiyecek olursa olsun haram olduğunu belirteyim.

Kolada alkol var mı? sorusuna cevap vermek için merakettim.coca-colaturkiye.com sitesinden bir açıklama yayınlanmıştır. Bu soru işareti sadece tüketicilerin başını ağrıtmamakta üreticininde başını ağrıtmakta çünkü dünya genelinde Coca Cola'nın pazarı olduğu için bu ülkelerdeki tüketicilerin bir çoğunun Müslüman olması rahatsız etmiş olmalı.

Ülkemizde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı alkolsüz içeceklerin denetimi yapılmakta ve yasalara uygun şekilde üretilmesi gerektiği belirtilmektedir.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın alkolsüz içecekler hakkındaki tebliği aşşağıda yer almaktadır.
Tebliğin 5. maddesinde alkolsüz ürünler nasıl olmalı:

a) Alkolsüz içecekler tiplerine özgü tat, koku, renk ve görünüşte olmalı, yabancı tat ve koku içermemelidir.

b) Bu Tebliğ kapsamında yer alan içeceklerde üretimin doğasından kaynaklanabilecek etil alkol miktarı en çok 3,0 g/L, laktik asit miktarı en çok 0,6 g/L, uçucu asit miktarı en çok 0,4 g/L olmalıdır.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın tebliği bu şekildedir. Kola'da alkol var mı? sorusuna yanıt olarak http://merakettim.coca-colaturkiye.com/alkol-var-mi-alkol-28816 bu adrese giderek aklınızdaki sor işaretlerinden kurtulabilirsiniz.

Coca Cola yaptığı açıklamada alkolsüz içecekler üretimine uygun kola'da alkol bulunmamaktadır açıklaması ve analiz raporlarına vermiş olduğum adresten ulaşarak kafanızdaki soru işaretinden kurtulabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar