BULGUR KAÇ KALORİ? BULGURUN FAYDALARI

Sofralarımızın vazgeçilmezlerinden biri olan bulgur, özellikle bizim kültürümüzün en beğenilen yemeklerinden biridir. Çok büyük bir kitlenin beğendiği bu yemek hakkında öğrenilmesi gereken birçok şey vardır. Sizlerden gelen sorular olan Bulgur kaç kolori ve bulgurun faydaları hakkında cevap vermeye çalışacağımız yazımızda aynı zamanda zayıflamaya olan etkilerinden de bahsedeceğiz. Bulgurun kalorisi kaç?

            BULGUR KAÇ KALORİ?

Bulgurun kalorisi yaptığınız tekniğe ve içerisine koyduğunuz su miktarına göre değişmektedir. Ancak daha pişmemiş olan bulgurun kaç kalori olduğunu merak ediyorsanız anlatalım ve faydalarından bahsedelim. Glisemik indeksi düşük olan ve lif oranı bakımından oldukça zengin olan 100 gram bulgurun kalori değeri 340’dır. 100 gram pirincin kalori değeri ise 360’dır. Bu rakamlara ilk bakışta pek farklı olmadıklarını düşünebilirsiniz ancak bulgurun içeriğinde bulunan lif ve glisemik indeks oranının düşük olması zayıflamaya doğrudan etki eden etmenlerdir. Lifin zayıflamamıza olan etkilerinin çok yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Pirinç ile bulgurun lif değeri arasında çok büyük farklar bulunur. 100 gram tüketeceğiniz bulgurda 18 gram lif bulunurken, 100 gram pirinçte bulunan lif miktarı yalnızca 2 gramdır. Lif bizim zayıflamamız için son derece gerekli bir besindir. Bu nedenle kesinlikle yetişkin bir insanın günlük olarak 30 gram lif tüketmesi gerekir. 100 gram bulgur yenerek bu ihyacın yarısından fazlası karşılanabilir. Çoğu kilo probleminin nedenleri arasında az miktarda lif tüketmek veya hiç tüketmemek de bulunur. Bu nedenle obezite gibi ciddi sağlık sorunlarına yakalanmamak için lif içeren bulguru tüketebilirsiniz.

Bulgur çok iyi bir vitamin ve mineral deposudur. Bu özellikleri ile birçok soruna iyi gelmektedir. Bulgurun içerisinde B vitaminlerinin neredeyse hepsi bulunur. Yalnızca B12 vitamini bulgurun bünyesinde yoktur. Zekamıza son derece yararlı olan B vitaminlerini bulgur yiyerek alabilirsiniz.
Spor ile uğraşanların ve zayıflamaya çalışanların tüketmesi gereken protein bulgurda da bulunmaktadır. Bu nedenle bulguru günlük olarak tüketebilirsiniz. Vücut geliştirme sporu yapanlar için de çok iyi bir besin kaynağıdır. 100 gram bulgurun içerisinde 12 gram protein bulunmaktadır. Bu oran oldukça iyidir. Bulgurun yanında başka gıdalar tüketerek de protein takviyesi yapabilirsiniz.
Şeker hastalarına önerilmeyen pirinç pilavını çok mu seviyorsunuz? Peki bu isteğinizi bulgur pilavı tüketerek gidermeye ne dersiniz? Bulgur pilavı kan şekerini yükseltmez ve herhangi bir soruna neden olmaz. Bu açıdan bulgur pilavını şeker hastası olan insanlar rahatlıklar tüketebilirler. Bulgurun kalori değeri ile birlikte içeriğinde yüksek oranda lif bulundurması son derece önemlidir. Bulgur yiyerek zayıflamanıza katkıda bulunabilirsiniz.

Yukarıda sizlere bulgur pilavı kaç kalori ve bulgurun faydaları nelerdir, anlatmaya çalıştık. Bu konuda yardımcı olabildiysek ne mutlu bizlere. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar