BASİT AMA ETKİLİ İŞE YARAYAN ZAYIFLAMA ÖNERİLERİ

Ülkemizde kilo sorunu yaşayan kaç kişi var  ya da kaç milyon diyebiliriz. Aslında kilo vermek zor değil sadece bunun bilincinde olmanız yeterli çünkü kişi kendine kurallar ve hedefler belirlemediği takdirde zayıflaması imkansızdır. Örneğin diyete başlarsınız bir süre sonra diyeti bozup aman ne olacak deyip tekrar eskisi gibi düzensiz beslenmeye devam edersiniz sonuç yine zayıflama çabaları devam eder fakat bir sonuç elde edilmez.

Bu yazımda uzun süre zayıflamak için uğraş verenler için işe yarayan zayıflama önerilerini sizlere paylaşacağım. Öncelikle bilmeniz gereken hızlı kilo vermek yerine zamanla kilolarınızdan sağlıklı şekilde kurtulma olmalıdır.
BASİT AMA ETKİLİ İŞE YARAYAN ZAYIFLAMA ÖNERİLERİ

Basit ama etkili zayıflama önerileri

Yemek yemeden önce besin değeri yüksek gıdalar yiyin veya içebilirsinizde. Besin değeri yüksek gıdalara örnek verelim; Mesela bir avuç badem, bir elma, bir dilim peynir, bir kase çorba, bir kase salata ya da iki büyük bardak su içebilirsiniz.

Yoğurt, salata ve haşlanmış patates gibi yağ oranı düşük aynı zamanda düşük kalorili besinleri devamlı yanınızda bulundurursanız kilo alma endişesine kapılmazsınız.

Meyve yeme alışkanlığınızı artırın fakat zayıflamaya yardımcı meyveler tüketin. Örneğin; çilek, kiraz, papaya, portakal ve erik gibi meyveleri bol bol tüketebilirsiniz.

Uzmanlar fast food gıdalardan uzak durulması gerektiğini devamlı belirtmekteler değil mi? evet bizde kızartmalar, cips, mayınez, kek ve çikolata gibi yağlı gıdalardan kurtulmalısnız. Eğer dolabınızda ve ya çantanızda bu gıdalar devamlı bulunuyorsa onlardan vazgeçemeyip yiyebilirsiniz. Fakat onlardan uzak durursanız bu size kilolardan kurtulma olarak olumlu dönecektir.

Daha az kalori almak için size bir tavsiye ayrıca arkadaşlarınızla bağlarınızda kuvvetlenecektir. Paylaşmak ne güzel bir huy değil mi? Örneğin elinizdeki yiyyeceğin hepsini yeme yerine bir kaç dilimini yemek kalanlarıda arkadaşlarınıza ikram etmek hem sizi yükseltecek hem de daha az kalori alacaksınız yani bir taşla iki kuş vurmuş olacaksınız.

Size garip gelebilir fakat uzmanların araştırmaları sonucu ortaya çıkan yeşil ya da mavi renkli tabaklarda yemek yemenin iştahı azaltığı yönünde bilgiler var. Bu nedenle yeşil ya da mavi renkli tabakta yemek yerseniz fazla yemek yememiş olursunuz.


Son olarak yemek yerken daha küçük tabak ve kaselerde yiyin. Büyük tabaklar insanı psikolojik olarak etkiler tabağın hepsini bitirmem gerekir hissine kapılabilirsiniz. Ayrıca yemeklerden doymadan alışkanlığı edinirseniz kilo almazsınız ve sağlıklı beslenmiş olursunuz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar