SU TASARRUFU NASIL YAPILIR?

Yüzümüzü, elimizi yıkarken musluğun ayarını sonuna kadar açıp yıkarız değil mi?. Bir çoğumuz bu soru ya evet cevabını verecektir. Hiç düşündünüz mü boşan akan suyun ileri de ne gibi etkileri olacağını. Çünkü boşa akan bir damla su ileri de susuzluğun önünü açacak sonrasında boşa akan her damla suyu arar hale geleceğiz. Havalar ne zaman sıcak ve kurak gitse yetkililer su tasarrufu hakkında haberler yaparlar bu haberlerin kesinlikle çok doğru olduğuna inanıyorum.

Toplum olarak su kullanımında daha dikkatli olmamız gerekli fazla su akıtmak hem dini açıdan hem de ilerki zamanlar açısından bizlere zarar vereceğini bilmemiz gereklidir. Evet bu yazımda su tasarrufu nasıl yapılır? bazı önerilerde bulunacağım.
SU TASARRUFU NASIL YAPILIR?

Peki su tasarrufunu sağlamanın yolları nelerdir?

Tuvaletlerdeki kullandığınız sifonlar gereğinden fazla su almaktadır bu nedenle su israfı olmaktadır. Eğer evinizde ya da iş yerinizde sifon kullanıyorsanız yapmanız gereken sifonun içerisine içi su dolu pet şişe koyunuz bu yöntem sayesinde sifonun içi daha az suyla dolacaktır.

İçilmeyecek suları biriktirerek çiçek sulama ve bahçe sulama gibi ihtiyaclarınızı biriktirdiğiniz sulardan kullanarak giderebilirsiniz. Ayrıca yağmur sularını olukların altına koyduğunuz kovalarda biriktirerek bahçe sulama gibi çeşitli su ihtiyaclarını bu şekilde biriktirmiş olduğunuz sulardan karşılayabilirsiniz.

Kışın suyun ısınmasını beklerken boşa akan soğuk suyu bir kaba biriktirebilir aynı zaman da yazın sıcak suyla banyo yapmak, yüz yıkamak gibi ihtiyaclarınızı yapmak istemiyor soğuk suyla yapmak istiyorsanız yine suyu bir kaba biriktirerek çiçeklerinizi sulama da kullanabilirsiniz.

Çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi çalıştırmadan önce yıkayacağınız malzemelerin yeterli olduğuna bakmalısınız. Örneğin  çorap, pantolon ve  tshırt için çamaşır makinenizi açmayınız boş yere su tüketmiş olursunuz.

Saçlarınıza şampuan ya da banyo da sabun sürerken musluğu kapatmalıyız. Ayrıca diş fırçalarken bir çok kişi dişleri fırçalama esnasında musluğu kapatmayım suyun boşa akmasına göz yumar bu davranış kesinlikle yanlış davranışlardan olduğu için bu şekilde lütfen yapmayalım.

Su ısıtıcısı kullanıyorsanız sürekli çalıştırmayıp sadece sıcak su ihtiyacında çalıştırmanız en doğrusudur.

Su faturanız otomatik ödeme talimatı ile ödeniyorsa mutlaka ara sıra kontrol etmelisiniz. Su faturalarınızı her ay karşılaştırarak sorun var mı yok mu bakmalısınız.

Su tasarrufu hakkında yazmış olduklarım su tasarrufu yapmak için sadece bir kaç tanesidir. Su harcarken suyu ziyan etmeden, fazla harcamadan nasıl kullanırım diye toplum olarak düşünmeliyiz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar