SAÇLARINIZ MI DÖKÜLÜYOR? PEKİ BALIK YAĞINI DENEDİNİZ Mİ?

Saç dökülmeleri tek bir nedene bağlı olmayıp çeşitli sebeplerden kaynaklandığı için bir çok faktör saç dökülmelerini tetikler. Vitamin eksikliğide saç dökülmelerine yol açtığı için eğer balık sevmiyorsanız balık yemeyi kendinize alıştırmalısınız. Omega 3 duymuşsunuzdur omega 3 deniz ürünlerinde bulunan vitaminlerden olduğu için vücuda oldukca faydası vardır.
SAÇLARINIZ MI DÖKÜLÜYOR? PEKİ BALIK YAĞINI DENEDİNİZ Mİ?

Omega 3 balık yağının saça faydaları

Beslenme programınıza kesinlikle omega 3 balık yağı eklemelisinizki zaten uzmalar hafta da iki öğün balık tüketilmesini önermektedir. Pazartesi ve cuma günlerinde sofranızda balık bulundura bilirsiniz bu sadece bir örnek. Günleri kendiniz belirleyerek omega 3 vitamininden yararlanmış olursunuz.

Özellikle yaşı ilerleyen kişilerde saç dökülmesi daha çok görüldüğü için yaşı ilerlemiş kişeler bol bol balık tüketmelidir çünkü balık yağı saç folikülleri ve saç derisine iyi gelmektedir. Peki omega 3 saça iyi gelir mi? omega 3 vitamini yağ asitleri içerdiği için beyni geliştirir. Beyindeki hücreleri koruyarak hücrelerin yenilenmesine yardım eder.

Bağışıklık sistemini güçlendirmesi sonucu saç kaybı en aza iner ancak herkezde olduğu gibi normal saç dökülmeleri olur. Omega 3 de bulunan yağ asitleri hücre zarını koruması ayrıca serbest radikallerin zararlarını azaltmaktadır. Serbest radikallar hücre zarına verdiği zararlar sonucu saç dökülmeleri oluşmaktadır. Omega 3 antioksidan bakımından güçlüdür bu nedenle zararlı serbest radikallere karşı koruyucudur.

Omega 3 saç derisi, cilt ve saç foliküllerinde oluşan etkileri azaltması deri altındaki iltihaplanmayı önlemesi saç kaybını azaltması demektir. Bu nedenle balık tüketmeyi ihmal etmemeliyiz balıktaki omega 3 vitamini sadece saçlara değil sağlık açısından bir çok şeye faydalıdır bol bol balık tüketilim diyerek yazımı sonlandırıyorum.

Yorumlar

Popüler Yayınlar