PASTIRMALI VE YUMURTALI PİDE TARİFİ

Yoğun istek üzerine yemek tarifleri bölümümüze yemek tarifleri yamaya tekrar başladım. Sitemiz ziyaret eden takipcilerimin daha önceki yemek tariflerimden memnun kalması sonucu sizlere pastırmalı ve yumurtalı pide nasıl yapılır? adım adım anlatacağım.

Peki yumurtalı ve pastırmalı pide nasıl yapılır? İşte sizlere tarifi;

Toz şeker 1 çay kaşığı kadar yeterli olacak,
Tuz 1 tatlı kaşığı kadar,
Un 5 su bardağı kadar,
Kuru maya 1 çorba kaşığı kadar,
Süt yarım su bardağı kadar,
Ilık su alırı kadar yeterli,
PASTIRMALI VE YUMURTALI PİDE TARİFİ

(Pastırma ve yumurta sonradan eklenecek)

Saymış olduğumuz bu malzemeleri karıştırma kabına koyarak yoğuralım hamurumuzun yumuşaklığı kulak memesi kıvamında yumuşaklığı almalıdır. 60 dakika kadar üzerini nemli bezle kapatarak hamurun mayalanmasını bekleyelim.

Hamurumuz hazır hale geldikten sonra bezeler halinde ayıralım bezeler iri olmalıdır. Fazla inceltmeden bezeleri açalım ve içlerine pastırma ilave edelim sonrasında hamurumuzun iki kenarını katlayalım. Hazırlamış olduğumuz hamuru tepsimize sereceğiz fakat tepsimize il önce yağlı kağıt serip üzerine hamurumzu dizelim. Tepsimizi 175° derecede ısıtılmış fırınımızda pişirmeye bırakalım.

15 dakika bekledikten sonra pidemizin göbeklerine çırpmış olduğumuz yumurtalarımızı gezdirerek ekleyelim. Yumurtaları ekledikten sonra pidemizi tekrar fırına sürelim yumurta kızardıktan sonra pastırmalı ve yumurtalı pidemiz hazır hale gelecektir. Sıcak sıcak yemeyelim biraz soğumasını bekleyip servis yaparsak ağzımızın yanmasını engellemiş oluruz.=))

Yorumlar

Popüler Yayınlar