KREP NASIL YAPILIR? KAHVALTILIK NEFİS KREP TARİFİ

Bugünkü tarifimiz kolay ve kahvaltıda yiyeceğiniz nefis krep tarifi. Evet hanımlar krep nasıl yapılır sizlere adım adım anlatacağım. Türk milleti hamur işlerini çok sevdiği gibi yapımında da oldukca usta olduklarını kanıtlamıştır. Bu yüzden krep gibi çeşitli hamur işleri yapan çok hamarat bayan var değil mi?. Neyse biz asıl konumuza gelelim tarifimizi denedikten sonra sitemize tekrar gelip yorum bırakmayı unutmazsanız sevinirim=)).
KREP NASIL YAPILIR? KAHVALTILIK NEFİS KREP TARİFİ
Krep yapımında kullanacağımız malzemeler;

Yumurta 2 adet,
Un 2 su bardağı,
Su 1 su bardağı,
Süt 1 su bardağı,
Tuz 1 çaykaşığı,
Sıvı yağ ya da margarin ( sağlık açısından margarin pek tavsiye edilmiyor)

Evet hanımlar geçelim krep yapımına;

İlk önce unumuzu ve sütümüzü su ile iyice çırpacağız unumuzun topak kalmamalıdır. Sonrasında yumurtaları ilave ederek akıcı bir hamur elde edene kadar çırpmaya devam ediniz. Tavamıza sıvı yağımızı koyarak kızdıralım.

Tavamızdaki yağ kızdıktan sonra hazırlamış olduğumuz krep hamurumuzdan bir kepçe kadar tavamıza yayarak dökelim. Orta ateşte pişirerek iki tarafınıda cevirelim ve pişirelim. Eğer ilk denemede yapamazsanız pes etmeyin yapana kadar devam ediniz. Tuzlu seven var sevmeyen var değil mi? tuzlu seviyorsanız krep hamuruna tuzu ekleyiniz yok ben tuzsuz yemek istiyorum diyorsanız o zaman tuzu eklemezsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar