KAKAOLU HAVUÇLU KEK TARİFİ

Kakaolu kek genelde damak tadımıza en çok uyan kek tariflerinden birisidir. Fakat her kakaolu kek istenilen lezzette olmadığı için bazen sizi hüsrana uğratabilir. Kesinlikle size tavsiyem hüsrana uğradığınızda kakaolu kek yapmaktan kendinizi alı koymayınız. İşte size lezzetli kakaolu havuçlu kek tarifini veriyorum.

Gerekli malzemeleri yapacağınız kakaolu keki yiyeceğiniz kadar azalta bilir yada çoğalta bilirsiniz. İlk denemede tutturamazsanız da ikinci denemede eminim lezzetini tutturacağınıza eminim. Geçelim malzemelerimize;
KAKAOLU HAVUÇLU KEK TARİFİ
Kakaolu havuçlu kek nasıl yapılır? tarifi
Yumurta 4 adet,
Şeker 2 su bardağı,
Süt 1 su bardağı,
Sıvı yağ yarım sı bardağı,
Kakao 50 gramlık 1 paket,
Kabartma tozu 1 paket,
Tarçın 1-1, 5 tatlı kaşığı,
Havuç 1 adet,
Un alırı kadar yeterli,
Son olarak isteğe bağlı 1 avuç ceviz katabilirsiniz.


Şimdi geçelim kakaolu havuçlu kekimizin hazırlanışına; İlk önce yumurtalarımızı kırarak yumurtalarımızın sarısını ve beyazını ayıralım. Ayırmış olduğumuz yumurtaların beyazına bir kaseye koyarak içine şekerimizide ilave ederek 5 dakika kadar çırpalım. Sonrasında ayırmış olduğumuz yumurtaların sarısınıda kasemize ilave ederek, sütü ve sıvı yağımızıda ilave edelim çırpmaya devam edelim.

Eklemiş olduğumuz malzemelerimizi bir kaç dakika çırptıktan sonra kasemizin içine aldığı kadar un, kakao, kabartma tozu ve tarçınıda ekleyerek çırpma işlemine devam edelim. Unumuzu ilave etmeden önce mutlaka eleyelimki kekimiz daha güzel kabarsın. Devam edelim iyice çırptıktan sonra içine havucumuzu koyalım cevizde olsun diyorsak cevizide ekleyerek kaşıkla karıştıralım. Karıştırma işlemi bitince kek kalıbını hazırlayalım kek kalıbını yağlayalım ve unlayalım sonrasında kalıbımızın içerisine hazırlamış olduğumuz malzemelerimizi dökelim. Önceden ısıtmış olduğumuz fırınımızda 200 derecede pişirelim ve kakaolu havuçlu kekimiz hazır afiyetle yiyelim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar