HAMİLELİKTE SIK SIK YENİLMESİ GEREKENLER

Özellikle ilkdefa bebek bekleyen hamile bayanlar hamilelik döneminde acemilik çekerler. Acemilik çekmeleri gayet normal fakat hamilelik döneminde beslenme çok önemlidir. Hamile kişi doğru beslenerek hem kendi ihtayıcını hemde anne karnındaki bebeğin ihtiyacını karşılar. Anne sütünü artıran besinlerin bebeğe mücizevi etkisi görülmektedir. Bende bu yazımda hamilelerin sık sık tüketeceği yiyecekleri kısaca anlatacağım.

Hamilelik döneminde sık sık tüketilmesi gerekenler

Anne sütü nasıl artar? hayati içeceğimiz su anne sütünü artırmaktadır. Hamile kişinin su tüketimi günlük olarak 2,5 ya da 3 litre kadar olmalıdır. Uzmanlar suyun anne sütünü artırmada etkili olduğunu ve hamilelere bu öneride bulunmaktalar.
HAMİLELİKTE SIK SIK YENİLMESİ GEREKENLER
Hamilelik döneminde yoğurt ve peynir gibi süt ürünleri sık sık tüketilmeli ayrıca başta süt içmeyi ihmal etmemelisiniz.

Hamileler A vitamini içeren gıdaları bol bol tüketmelidir çünkü anne ve bebek için A vitamini gereklidir. A vitamini bakımından zengin gıdalar ise kayısı, havuç ve yeşil yapraklı sebzeler tercih edilebilir. Saymış olduğum bu besinler hamilelik döneminde yenmesi gereken yiyeceklerin başında gelmektedir. Ayrıca sebze ve meyvelerin taze olmasına özen gösteriniz ve yıkamadan da tüketmeyiniz.

Hamilelik döneminde uzak durulması gerekenlerden en önemlisi hızlı kilo verdiren yiyeceklerdir. Fazla kilolardan kurtulmak uğruna hızlı kilo verme diyetleri yapılmakta kesinlikle hamilelerin hızlı kilo verdiren diyet ürünleri tüketmemesi gerekir.

Eğer çay tiryakiliğiniz var ise çay tüketimine dikkat etmelisiniz. Bilindiği gibi hamilelik döneminde anemi yani kansızlık daha çok oluşmaktadır. Yemeklerle birlikte hamileler kesinlikle çay tüketmemelidir. Eğer çay içmeden duramıyorum diyorsanız yemeklerden bir kaç saat sonra aşırıya kaçmadan 1 ya da 2 bardak içebilirsiniz.

Sizlere hamilelik döneminde sık sık tüketilmesi gereken başlıca yiyecekleri anlatmaya çalıştım umarım uzmanların önerilerini dikkate alarak sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar