HAMİLELERİN CANI EN ÇOK NE ÇEKER?

Hamilelik döneminin en önemli ve heyecan verici özelliklerinden biriside aşermedir. Aslında aşerme anne adayından daha çok baba adayını ilgilendirmekte örneğin anne kışın canı karpuz isterse baba karpuzu bulmak zorundadır değil mi?.

Bu yazımda hamilelik dönemindeki anne adaylarının en çok aşerilen yiyeceklerden bazılarını derledimiş bulunmaktayım. En fazla aşerilen 10 yiyecek arasında belkide çok şaşıracağınız yiyecekler olacaktır ama şaşırmanıza gerek yok çünkü bu veriler yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkmaktadır.

Bayanlar hamilelikte en çok ne aşerir?

Hamilelikte kansızlık bilindiği gibi sık karşılaşılan sorundur bu yüzden hamile kadınlar en çom buz yemeye aşerir. Tuhafınıza gelebilir fakat sık karşılaşılan durumdur.
HAMİLELERİN CANI EN ÇOK NE ÇEKER?
Çikolatanın mutluluk verme hissi nedeniyle hamileler çikolataya fazla aşerir yedikce doyamazlar.

Baharatlı yiyeceklerin bir özelliğide terletmesidir bu nedenle hamile kadınlar baharatlı yiyeceklere aşerir yedikten sonra ise terleyerek hararetleri düşer.

Turşuyu zaten herkez bilir bilimsel veriler hamilelerin turşuya aşerme nedenini sodyum eksikliğinden kaynaklandığını söylesede kesin olarak kanıtlanmış birşey yok. Evet ne olursa olsun hamilelerin en çok canının çektiği turşudur.

Patates cipsinin tuzlu olması yine hamilelerde sodyum eksikliği nedeniyle patates cipsine aşerdiği söylenmekedir. Patates cipsinin çıtır çıtır ve tuzlu olması hamile kişinin canının çekmesine neden olsada alternatif tuzlu yiyecekler tercih edilmelidir. Çünkü patates cipsinde kalori ve yağ oranı yüksektir.

Hamilelik döneminde en çok aşerilen yiyeceklerin başında meyve gelmektedir nedeni ise meyvelerin anne, bebek için sağlıklı ve ferahlatıcı olmasıdır. Limon bilindiği gibi ekşi tadı olan salata ve bir çok yiyeceğimizin içine sıktığımız ve suyunu içtiğimiz ekşi meyvedir. Hamilelerin canının ekşi istemesinin nedeni ise hamilelik döneminde tat alıcıları değişmektedir. Bu yüzden hamile kişilerin genelinin canı ekşi çeker. Ekşi aşeren bir çok hamile kişinin limon yediğini ya da istediğini mutlaka görmüşsünüzdür.

Evet hamilelikte en çok aşerilen bir yiyecekte dondurmadır. Tatlı olması ayrıca serinletici etkisi bulunması hamile kişilerin çoğunun canı  dondurma çekmektedir. Hamilelikte sağlıklı beslenme önemli olduğu için uzmanların önerisi dondurmanın meyveyle tüketilmesi ayrıca yoğurtlu ve az yağlı olmasıdır.

Asitli içeceklerde aşerilen gıdalar arasında nedeni ise sabah bulantılarında mideyi rahatlatmasıdır. Fakat asitli içeceklerde dikkat edilmesi gerekilen noktalar ise şekerli ve kafeinli asitli içeceklerden uzak durulmasıdır.

Kahvenin depresyona ve baş ağrısına iyi gelmesi nedeniyle hamilelerin en çok eşerdiği içeceklerdendir. Zaten doktorlar hamilelere kahveyi önermektedir.

İşte sizlere hamilelikte en çok aşerilen 10 yiyeceği özetleyerek anlattım eğer sizde bir anne adayıysanız doktorunuzun önerileriyle hareket ederek sağlıklı bir bebek dünyaya getirebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar