FIRINDA SÜTLAÇ NASIL YAPILIR?

Yemekten sonra canınız tatlımı çekti? evet yemeğin üzerine fırında sütlaç olsa ne güzel giderdi diye düşünmenize gerek yok buyrun size fırında sütlaç tarifi. Aslında sütlaç pirinçten yapılmaktadır bunu herkez biliyor fakat insanın yedikce yiyesi gelen nadir tatlılardan olması çok tercih edilmektedir.
Şimdi sorcaksınız bunları neden yazıyorsunuz canım sütlaç çekti bu yüzden tarifi yazmakta zor geliyor desem inanırmısınız.
FIRINDA SÜTLAÇ NASIL YAPILIR?
Neyse sözü uzatmadan fırında sütlaç tarifimize geçelim. Gerekli malzemelerimizi yapacağınız sütlaça göre değiştirebilirsini.
Süt 1 litre yeterli,
Pirinç yarım bardak,
Toz şeker 1 su bardağı,
Nişasta 1 yemek kaşığı,
Vanilya 1 adet,
Malzemelerimiz bu kadar şimdi fırında sütlaç nasıl yapılır? hazırlanışına geçelim. İlk önce pirinçleri iyice yıkayalım sonra tencerenin içine pirinçleri ekleyerek içerisine biraz su ekleyelim. Pirinçler yumşayana kadar pişirelim.

Pirinçler yumşadıktan sonra 1 çay bardağını ayırarak geri kalan sütü ekleyip kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayınca vanilya ve şekeri içine ilave ederek 5 dakika kadar pişirelim. 1 çay bardağı ayırmış olduğumuz süte nişastamızı ilave ederek kaynatalım ve sütlaçımızın içerisine ilave edelim 1 ya da 2 dakika kadar pişirelim. Hazırlamış olduğumuz sütlaçı kaselere bölerek fırın tepsisine yerleştirelim sonrasında fırın tepsisine su ekleyeceğiz kaselerin yarısını geçmeyecek şekilde olmalıdır. Tepsimize kaseleri yerleştirdikten ve tepsimize suyu kaseleri geçmeyecek şekilde doldurduktan sonra fırınımızı 180 dereceye ayarlayarak fırına sürelim. Sütlaçımızın üzerleri kızarana kadar bekleyceğiz. Kızaran sütlaçlarımızı buz dolabına koyarak soğumaya alacağız ve sonrasında tabiki ne yapacağınızı çok iyi biliyorsunuz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar