DİŞLE ŞİŞE KAPAĞI AÇMANIN ZARARLARI

Bu yazımda toplumda sık yapılan dişle şişe kapaklarını açmak gibi yapılan yanlış davranışın ileride dişlerinizi ne gibi zararlar vereceğine değineceğim.

Dişle bira kapağı açmak ya da soda kapağı açmak sizi ileride dişlerinizden edebilir. Çevremden yaptığım araştırmaya göre eskiden dişiyle şişe kapağı açanların şimdi dişlerinin yerinde ya boşluk var ya da takma dişler.
DİŞLE ŞİŞE KAPAĞI AÇMANIN ZARARLARI

Dişinizle soda kapağı, bira kapağı ve gazoz kapağı açıyorsanız dikkat!

Evet yanlış duymadınız bugün gençsiniz dişinizle açtığınız gazoz kapakları şimdi sorun yapmaz zaman ilerlesikce dişlerinizde sıkıntılar ortaya çıkmaya başlar. Bir bakmışsınızki dişiniz bir yerinden kırılmış o zaman neden kaynaklandığını dahi düşünemezsiniz.

Diş sağlığının önemi genç yaşta anlaşılmasada yaş ilerledikce anlaşılmaya başlar. Kapak açma alışkanlığı dişin köküne ve yüzeyine zarar vermektedir bu nedenle bu alışkanlıklardan vazgeçilmesi diş sağlığı için önem taşımaktadır.

Eğer sizinde dişle soda kapağı açma gibi alışkanlığınız var ise kesinlikle bırakın aksi halde yazmış olduğum bu yazıyı şimdi saçma görsenizde dişlerinizin sağlığı bozulduğunda ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar