BOYUN AĞRISINA NE İYİ GELİR? BOYUN AĞRISI NASIL GEÇER?

Günlük hayatta stres, duruş bozuklukları gibi bir çok etken boyun ağrılarına neden olmaktadır. Alınacak bazı basit önlemler sayesinde boyun ağrısının oluşmasını engellemek mümkün.
BOYUN AĞRISINA NE İYİ GELİR? BOYUN AĞRISI NASIL GEÇER?
Özellikle masa başı çalışanlar bilgisayar başında uzun süreler vakit harcama zorunluluğu olan kişilerde boyun ağrısı saha sık görülmektedir. Ayrıca ofis hayatının stresi gün içinde beyni yormakla kalmayıp boyun ağrısı gibi ağrıları tetikleyerek hayatı çekilmez hale getirebilir. Fakat alınacak bazı önlemler sayesinde bu ağrıların oluşmasını engelleyebilirsiniz.

Ağrıları kesmenin en basit yöntemi ağrı kesiciler olsada uzmanlar sık sık ağrı kesici kullanmanın vücada zarar vereceğinden mecbur kalınmadığı müddet ağrı kesici kullanımına karşıdırlar. Boyun ağrısına ne iyi gelir? sorusuna en etkili yöntemleri anlatarak kısaca cevap vereceğim.

Boyun ağrılarına en etkili yöntem soğuk ve sıcak kompres uygulamaktır. Boyun ağrısı için soğuk kompres nasıl uygulanır? evet boyundaki ağrılı bölgeye buz torbasını 20 dakika süre aralıklarla koyabilir. Ayrıca buz torbası yok ise buz parçalarını havluya sararak soğuk kompres yapabilirsiniz. Soğuk kompresin ardından ılık bir duş almak iyi gelecektir eğer duş alamıyorsanız o zaman sıcak su torbası uygulayabilirsiniz.

Masabaşında sürekli çalışanlar ara ara gerinmelidir. Gerinme haraketlerini ise omuzları yukarı kaldırın kulak hizasına gelecek kadar sonra omuzları düşürün. Bu hareketi her yapışta 5 tekrar yapın.

Bir diğer hareket ise kürek kemiklerini birleştirerek 5 saniye kadar bekleyip ve sonra omuzlarınızı bırakın.

Boyun gevşeme egzersizleri bitmiyor bu hareketi ise koltuğunuza oturarak yapacaksınız nasıl mı? sol elinizle koltuğunuzun oturma kısmına tutunarak gövdenizle beraber boynunuzu zıt olacak şekilde eğin ve sonra sağ elinizle aynı şekilde tekrar ederek boyun kaslarını esnetmiş olacaksınız.

Bu hareket ise devamlı araç süren ve bilgisayar başında sürekli çalışma gereği duyan kişiler için. Bu boyun egzersizini yapmak çok basit ara ara mola vererek kafanız ve omurganızı düz olacak şekilde yani tıpkı düz bir çizgiyi anımsatacak şekilde tutun bu sayede boyuna fazla yük binmemiş ve boynunuz dinlenmiş olacaktır.

Boyun ağrısını önlemek için alınacak tedbirler

Özellikle uyku pozisyonunuzu iyi ayarlamalısınız eğer yüzüstü yatma alışkanlığınız var ise bu alışkanlığı terk etmelisiniz çünkü yüzüstü yatmanız boyuna daha fazla yük bindirerek ağrılara neden olmaktadır. Yastığınız boynunuzu destekleyecek şekilde olmalıdır.

Dişleri sıkmakta boyun ağrısına neden olabillir. Çünkü dişlerinizi sıktığınızda boyun kasları gerilebilir.

Sinir, stres ve gerginlikte ağrılara neden olabilir daha çok zihinsel rahatlamaya çalışınki stres oranınızda düşsün bu sayede sinirleriniz bozulmayacak ve boyun ağrılarıda bu olumlu davranıştan nasibinialarak rahatlayacaksınız.

Devamlı araç sürüyorsanız koltuğunuzdaki kafa desteğini doğru şekilde ayarlayarak boyununuza destek sağlayarak oluşabilecek boyun ağrılarına engel olabilirsiniz.

Toplumda sık yapılan yanlışlardan biriside telefonla görüşme yaparken telefonu görüşme esnasında boyun ve omuza sıkıştırarak boyun ağrılarına davetiye çıkarmaktır. Eğer sık sık telefon görüşmesi yapma mecburiyetiniz var ise kulaklıkla konuşmak en mantıklı olandır.

Ofis çalışanı iseniz çalışma masanızdaki bilgisayarınızın ekranı göz hizasında olmalıdır. Koltuğunuz aşşağıda ya da yukarıda ise devamlı boynunuzu eğerek bilgisayarın ekranına bakarsanız boyun ağrıları oluşabilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar