VÜCUT TİPİNE GÖRE BİKİNİ NASIL SEÇİLİR?

    Yaz mevsiminde bir çok insan tatil hayalleri kurarlar ve özellikle kadınlar bu tatil için bir çok hazırlığa girişirler. Kadınlar için en önemli sorunlardan bir tanesi de yaz aylarında istedikleri bikiniyi giyip giyemeyecekleridir. Bu nedenle bir çok kadın kış aylarının sonlarına doğru spora ve diyete başlar. Ancak bazı durumlarda bu faydalı olmaz ve bu sefer elinizdekiyle yetinmek zorunda kalırsınız. Bu nedenle artık kendi vücudunuzu tanımalı ve ona uygun olarak bikini tercihi yapmalısınız. Peki ama vücut tipine göre bikini nasıl seçilir diye soruyorsanız yazımızın devamını okumanızı öneriyoruz.
VÜCUT TİPİNE GÖRE BİKİNİ NASIL SEÇİLİR?

VÜCUDUMUZU TANIYALIM? VÜCUT TİPLERİ

•    Kum saati vücut şekli: Göğüslerinizin geniş, belinizin ince ve kalçalarınızın geniş olması durumlarında siz kum saati vücut tipine sahipsiniz demektir.

•    Armut vücut şekli: Kalçalarınız belinizden ve göğüs bölgelerinizden daha genişse siz armut vücut şekline sahipsiniz demektir.

•    Elma vücut şekli: Belinizin dolgun ve kıvrımlı yapıya sahip olduğu vücut tipine sahipseniz o zaman sizin şeklinize elma vücut şekli diyebiliriz.

•    Ters üçgen vücut şekli: Kalçalarınız göğüslerinizden ve omuzlarınızdan daha genişse o zaman siz ters üçgen vücut tipine sahipsiniz demektir.

    Vücut tiplerini tanıdık ve öğrendik. Peki bu vücut tiplerine göre nasıl bikini seçmeliyiz?

    Geniş bir omza sahipseniz renkli bikiniler ve mayolar seçmemelisiniz. Baskılı mayolardan da sakınmalısınız. Böylece daha estetik bir duruş yakalayabilirsiniz. Desenleri dikey olarak ayarlanmış ve 1 renkten oluşan mayolar ve bikiniler sizleri daha hoş bir görüntüye kavuşturacaktır.

    Boyunuzun kısa olduğunu düşünüyorsanız beli yüksek olan bikiniler seçerek boyunuzu daha uzun gösterebilirsiniz. Böylece istediğiniz görünüme kavuşursunuz.

    Göbeğinizin gereğinden fazla büyük olduğunu düşünüyorsanız ya da size fazla görünüyorsa tek parça bir mayo seçebilirsiniz. Bu mayolardan birden fazla renkli olanı değil de tek bir renge sahip olanları seçmelisiniz. Üzerinde çok fazla desen olmamasına özen göstermelisiniz. Dikkati farklı noktalara çekebilecek mayolar seçerek göbeğinizdeki görüntüyü kaybedebilirsiniz.

    Kalçalarınız büyük ve genişse alt tarafı tek renkli, üst tarafı hareketli ve desenli olan mayo ve bikiniler seçmelisiniz. Böylece görüntüyü göğüslerinize çekmiş olursunuz ve insanların dikkatini kalçalarınızdan uzaklaştırabilirsiniz.

    Göğüsleriniz küçükse kesinlikle destekli bikini ve mayo seçmelisiniz. Bunun yanında göğüslerinizden dikkati çekecek farklı alternatifler de uygulayabilirsiniz. Bir bileklik takarak bunu gerçekleştirebilirsiniz.

    Göğüsleriniz büyük bir görünüme sahipse koyu renkli ya da açık renkleri seçmelisiniz. Askısı kalın olan bikinileri seçmeli ve dikkati göğüslerinizden uzaklaştırmaya bakmalısınız. Pastel renkler tercih etmemeniz gerekenlerin başında gelmektedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar