SİYAH NOKTALAR İÇİN MASKE ÖNERİLERİ

Bir çok insanın sivilceden sonra ortak problemi siyah noktalardır. Siyah nokta oluşumu sivilceye göre çok farklıdır ve sivilceler kadar büyük olmayabilirler ancak görüldükleri bölgelerde oldukça fazla olabilirler. Peki yok mudur bunun bir çözümü? Tabii ki var. Siyah noktalar için maske önerileri işte bu sorunu ele alıyor ve derdinize deva olmak istiyor. İşte o maske önerileri...

MUHTEŞEM İKİLİ: BAL ve TARÇIN

Doğanın mucizevi etkilerinden biri olan bal cildimiz üzerinde bulunan ölü bakterileri ve onların neden olduğu siyah noktaları temizlemek adına oldukça etkilidir. Bunun yanına bir de tarçın eklediğimizde sorununuz ortadan kalkacaktır. Peki bunu nasıl uygulayacağız?

1 yemek kaşığı balı, yarım yemek kaşığı toz tarçın ile karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımı siyah nokta görülen yerlerinize parmaklarınız yardımıyla iyice yedirin. 5 dakika kadar yüzünüzde bekletin ve ılık su ile yüzünüzü durulayın. Düzenli olarak uygulandığında etkisini göreceksiniz.
SİYAH NOKTALAR İÇİN MASKE ÖNERİLERİ

YUMURTANIN BEYAZI

Yumurta akının işlevi oldukça önemlidir. Genişleyen gözeneklerin daralmasına etki eder ve buralarda biriken yağı ve kiri temizler. Böylece cildinizin temizlenmesine katkı sağlar. Peki bunu nasıl uygulayacağız?

2 adet yumurtaya ihtiyacınız bulunuyor. Kırdığınız ik yumurtanın beyaz bölümlerini tutun. Sarısını dolapta saklayabilirsiniz. Ayırdığınız yumurta aklarını bir kase içerisinde köpürene dek çırpın. Bunu bir kaşık kullanarak yapın. Daha sonra elde ettiğiniz bu yeni oluşumu siyah nokta görülen bölgelerinize sürün. Çok kalın bir tabaka oluşturmamaya özen gösterin. Daha sonra 3 dakika bekleyin. 3. dakikanın sonunda 2.kez aynı işlemi, yüzünüzü durulamadan uygulayın. 15 dakika bekleyin ve yüzünüzü ılık su yardımıyla yıkayın. Etkisini göreceksiniz.

ZERDEÇAL ve NANE

Nane ve zerdeçal cildimizde bulunan gözenekleri küçültürken burada bulunan kirlerin temizlenmesine yardımcı olur. Bu sayede cildimizin sağlığına etkilerini görmüş olabiliriz. Peki bu maskeyi nasıl uygulayabiliriz?

İsteğinize göre; bir avuç taze nane yapraklarını kaynatarak çay yapabilirsiniz ya da 2 çay kaşığı kadar toz nane ile çay hazırlayabilirsiniz. Bu tamamen sizin isteğinize kalmıştır. Daha sonra hazırlamış olduğunuz nane çayına birazcık zerdeçal ekleyin. Kıvamı kendiniz tutturabilirsiniz. Bunu ise karışımın yoğun bir şekle gelip gelmediğin anlayabilirsiniz. Eğer karışım yoğun bir kıvama geldiyse işleminiz bitmiş demektir. Son olarak hazırlamış olduğunuz bu doğal maskeyi siyah noktaları gördüğünüz noktalara uygulayınız. 15 dakika sonunda yüzünüzü ılık su kullanarak durulayınız. Etkisini düzenli kullandığınız zaman göreceksiniz.

Unutmayın; Hiç bir maske ilk kullanımda etkisini göstermez. Böyle bir durum söz konusu bile değildir. Siz tedaviyi etki edene kadar uygulamaz iseniz ve kesik kesik süreçlerde uygularsanız etkisini göstermeyecektir. Bu nedenle önerimiz olan maskeleri düzenli bir şekilde uygulamanızda fayda vardır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar