SİVİLCE İZLERİ İÇİN MASKE ÖNERİLERİ

Günümüzde bir çok insanın sorun haline getirdiği sivilce aslında o kadar da korkulacak bir şey değildir. Sivilcelerin iz bırakmasından yakınan kişilere sesleniyoruz: Sivilceleri ellemeyin ve yolmayın. Ellediğiniz sivilcenin mikrobunu başka bölgelerine taşıyabilir ve oralarda yeni sivilce oluşumlarına neden olabilirsiniz. Yolduğunuz sivilceler daha sonra cildinizde ciddi derece büyük izler bırakabilir. Peki sivilce izleri için maske önerileri var mıdır? Tabii ki vardır. Sadece bunlar arasında cildinize en uygun olanını seçmeniz gerekir. Seçtiğiniz bu maskeleri düzenli olarak uyguladığınız takdirde etkisini çok kısa süre içerisinde göreceksiniz. Dilerseniz sizleri daha da meraklandırmadan bu maskelere geçelim. İşte o maskeler...
SİVİLCE İZLERİ İÇİN MASKE ÖNERİLERİ

LİMON SUYU

Öncelikle belirtmemiz gerekir ki bu limon suyunun yeni sıkılmış olması gerekir. Tazeliği oldukça önemlidir. Limon içerdiği asitler ile çok güçlü özellikler taşır. Taze olarak hazırladığınız limon suyunu sivilce izlerinizin bulunduğu bölgelere uygulayabilirsiniz. Bunu ise bir pamuk kullanarak yapabilirsiniz. Cildinizde kuruyana kadar beklettiğiniz limon suyunu daha sonra ılık su yardımıyla temizlemelisiniz. Düzenli olarak uyguladığınızda etkisini göreceksiniz.

GÜLSUYU

Gülsuyu ile sandal ağacı tozunu macun haline gelene kadar karıştırabilirsiniz. Hazırladığınız bu karışımı sivilce izlerinizin bulunduğu bölgelere uygulayabilirsiniz. Uygulama işleminden 1 saat sonra yüzünüzü ılık su ile yıkamalısınız. Bu maskeyi gece vakti uygulamanız daha etkili olacaktır. Gül suyunu tek başına da kullanabilirsiniz.

ZEYTİN YAĞI

Sivilce izlerine sivilceler neden olur. Sivilceler ise cildin temiz olmamasından dolayı çıkabilir. Peki sorunu kökten nasıl halledebiliriz? Tabii ki de sivilce izlerinizin bulunduğu yere zeytin yağı sürerek. Zeytin yağı cildinizin gözeneklerini açar ve teninizin havalanmasına katkı sağlar. Zeytin yağını masaj uygular gibi teninize uygulayabilirsiniz. Bir süre bekledikten sonra (10 - 15 dk) ılık su yardımı ile temizleyebilirsiniz.

LAVANTA YAĞI

Lavanta yağı sivilce izleri için gerçekten de etkili bir çözümdür. Bir parça pamuk yardımı ile günde iki defa olmak kaydıyla cildinize uygulayabilirsiniz. Bu çözüm sivilce izlerinizi düzenli uygulandığı takdirde geçirecektir.

ALOE VERA

Bildiğiniz gibi bu bitki neredeyse tüm kozmetik firmalarında kullanılmaktadır. Mucizevi etkileri vardır. Bunlardan bir tanesi de sivilce izlerine iyi gelmesidir. Aloe vera cildinizi yeniler, sorun olan bölgelerin tedavisini gerçekleştirir ve bu iyileşmenin hızını artırır. Yukarıda da söylediğimiz gibi bir çok kozmetik firması, ürünlerinde kullanmaktadır. Ancak bu ürünlerin içerisinde bir çok kimyasal bileşen bulunur. Bu nedenle bu ürünleri kullanmak yerine direk olarak Aloe vera bitkisini cildinize uygulayabilirsiniz. Peki Aloe Vera cilt üzerinde nasıl kullanılır?

O mucizevi bitkinin yeşil yaprakları işimizi görecektir. Ancak bu yeşilliği biraz yok etmeniz gerekmektedir. Yaprağında bulunan yeşil görüntüyü ince ve hassas davranarak kaldırın. Sonucunda karşınıza jel kıvamında bir sıvı göreceksiniz. Bu sıvıyı sivilce izlerinizin üzerine uygulayabilirsiniz. Cildinizde yarım saat kadar beklettikten sonra ılık su ile durulayabilirsiniz. Bu uygulamayı günde iki defa gerçekleştirebilirsiniz. Sonucuna siz de şaşıracaksınız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar