SAÇ RENGİNİ AÇMANIN DOĞAL YOLLARI

Kadınların bakım uyguladığı en önemli noktalarından bir tanesi saçlarıdır. Saç renklerini açmak ve daha güzel bir görünüme kavuşmak isteyebilirler. Bunun için kuaförler yardımıyla boya ile saç rengi açılabilir ancak bu boyalar çok sayıda kimyasal içermektedir. Bu nedenle yanlış bir kullanım sonucunda saçlar zarar görebilir ve eskisi haline hiç bir zaman gelmeyebilir. Kendi saçını tanıyan ve bu konuda hiç bir şüphesi olmayanların evde rahatlıkla uygulayabilecekleri ve tamamen doğal yollardan oluşan bu yöntemleri sizler için sıraladık. İşte saç rengini açmanın doğal yolları...

Öncelikle bu yöntemlerin hepsinin doğal ve kimyasal olmayan çözümlerden oluştuğunu belirtmeliyiz. Bu yöntemler ile saç renginizi açabilir ve istediğiniz görünüme kavuşturabilirsiniz.
SAÇ RENGİNİ AÇMANIN DOĞAL YOLLARI
LİMON
Limon içerisinde barındırdığı güçlü antioksidanlar ve C Vitaminleri ile saçlarınızın rengini açmada birebirdir. Ancak bunun için tek başına limon yeterli değildir. Sıktığınız limon suyunun içine bir miktar su da karıştırmanız gerekmektedir. Böylece limonun asidik etkisi biraz daha azalmış olacaktır. Saçlarınıza sürmüş olduğunu bu karışım ile güneşe çıkmalı ve biraz vakit geçirmelisiniz. Etkisini kısa sürede göreceksiniz.

Bu yöntemi uygularken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Onlar: 
•    Saçlarınız kuru veya tamamen ıslak olmamalı. Nemli haldeyken limonlu suyu uygulamalısınız.
•    Bu karışımı uygulamadan 2 gün önce şampuan kullanmayı bırakın. Aradan geçen 2 gün sonra saçınıza bu karışımı uygulayın. 
•    Saç köklerinin farklı bir renkte olmaması için dikkatle ve özenle bu bölgelere de uygulamalısınız.

PAPATYA SUYU
Papatya suyu saçlarınızın rengini açmada oldukça etkilidir. Bunun için bir kaç kuru papatyayı 2 bardak suyun içerisine atmalı ve kaynatmalısınız. Kaynayan suyun rengi sarımsı bir hal alınca kaynatmayı bırakmalı ve soğuyunca saçlarınızın tüm noktasına uygulanmalıdır. Bu yöntem çok kısa sürede saçlarınızın rengini açacaktır.

ZEYTİN YAĞI ve BAL İKİLİSİ
Bu ikili saçların rengini çok hızlı ve etkili bir şekilde açmaktadır. Öncelikle küçük bir kasenin yarısına bal koymalı ve bir çay bardağı zeytin yağı ilave etmelisiniz. Elde ettiğiniz bu karışımı saçlarınıza uygulamalı ve yarım saat sonra ılık su ile durulama işlemi yapmalısınız. Bu noktada saçlarınızda hiç bir macun kalıntısı olmamalıdır. Bu gibi durumlarda uyguladığınız macun saçınızda ne kadar uzun süre durursa saçlarınız o derece çok açılacaktır. Unutmamanız gereken nokta: Bu karşım günlük olarak uygulanmamalıdır. Uygulama günlerinizin arasında mutlaka en az 1 gün bulunmalıdır. Böylece daha güzel bir saça kavuşabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar