NARIN CİLDE FAYDALARI

Küçüklüğümüzden beri bilmecelerden tutun da çizgi filmlere kadar konu olan nar cilt için çok faydalı bir meyvedir. Narın cilde faydaları içinde barındırdığı bileşenler sayesinde çok da etkili bir ilaç yerinedir. Doğal şifa olarak adlandırılan nar cilt bakım ürünlerinin malzemesi olarak da kullanılır. Öyle ki çok eski zamanlardan beri güzellik adına da kullanıldığı bilinmektedir. Faydalarının bilinmesi 1500'lü yıllara kadar dayanmaktadır.
NARIN CİLDE FAYDALARI

NAR SİVİLCELERE İYİ GELİYOR

Çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkan sivilceler nar ile çok daha hızlı geçirilebilir. İçerisinde barındırdığı antioksidanlar ve çeşitli vitaminler ile sivilceleri kurutucu bir etkiye sahiptir. Aynı zamanda kan dolaşımını düzenleyerek denetim altında tutar ve sivilcelerin ciltte kalan izlerini temizler. Bunun için öncelikle nar suyunu sıkmalı ve içerisine hiç bir katkı maddesi konmamalıdır. Bu suyu bir parça pamuk ile sivilcelerin bulunduğu bölgeye sürmeli ve 10 dakika kadar bekletmelisiniz. Daha sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayıp temizlemek ve bu işlemi günde 1 defaya mahsus düzenli olarak kullanmak sivilcelerden kurtulmanızı sağlayacaktır.

NAR YAŞLANMA ETKİLERİNE KARŞI SAVAŞIYOR

Nar sahip olduğu antioksidanlar ve yaşlanma etkisi karşıtı vitaminler sayesinde cildiniz üzerinde bulunan kırışıklıkların görünümünü azaltır. Yüzünüzün herhangi bir bölgesinde bulunan buruşukluklar nar ile geçirilebilir. Nar suyu bu yönden oldukça etkili bir yöntemdir. Bunun için nar suyunu sivilceler için uygulanan yöntem gibi uygulamalı ve tedavi sürecini izlemelisiniz. İnanın yaşlanma etkileri 2 kat daha azalacaktır.

NAR CİLT ÜZERİNDE BULUNAN YARALARA DA İYİ GELİYOR

Nar doğada eşi benzeri bulunamaz bir doğal şifa besinidir. Öyle ki cilt üzerinde bulunan yaralarını nar suyu ile iyileştirebilir ve enfeksiyon kapmasını önleyebilirsiniz. Bu sayede artık yaralarınız daha kısa sürede iyileşecek ve hiç bir enfeksiyon riski taşımayacaktır. Nar suyunu yaralarınızın üzerine doktorunuzun tavsiyesi üzerinde sürebilir ve önerdiği şekilde kullanabilirsiniz. Unutmayın ki yaralar dikkate alınması gereken cilt sorunlarıdır. Bu nedenle bir uzmana danışmak en iyisi olacaktır.

CİLT BAKIMI İÇİN NAR MASKESİ

Malzemeler: Nar. Bu maske için başka malzemeye gerek yok çünkü narın kendisinin doğal şifa olduğunu söylemiştik.

Öncelikle bir adet narı kabuklarından sıyırın ve tanelerinin hepsini miksere atıp su kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu suyu daha sonra cildinize sürün ve yarım saat kadar cildinizde bekletin. Nar suyu cildinizde kuruduktan sonra ılık su yardımı ile teninizi temizleyin. Bu işlemi 2 günde 1 kere tekrarlayın. 2-3 hafta sonra etkisini gözle görülür derecede gösterecektir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar