Mide gribine ne iyi gelir?

Eğer sizinde midenizde bulantı, ishal, halsizlik, hafif ateş, adale ağrısı, sancı ve kramplar oluşuyorsa mide zehirlenmesinden şüpheleniyorsanız o zaman mide gribine yakalanmış olabilirsiniz. Mide gribi'nin belirtileri mide zehirlenmesine benzediği için bir çok kişi mide gribini zehirlenme sanabilir.
Mide gribine ne iyi gelir?
Ülkemizde son yıllarda giderek yaygınlaşan mide gribi ani başlayan ve bir kaç gün içinde kendini belli etmektedir. Başlıca nedenleri ise meyve sebzelerin iyice yıkanmamasıdır. Daha çok bağışıklık sistemi zayıf kişilerde ve çocuklarda ortaya çıkan mide gribinin kalıcı olmaması için dikkatli olunması gerekir.

Mide gribine bitkisel çözüm

Uzmanlar mide gribine karşı antibiyotik alımı yerine evde yapabileceğiniz bitki çaylarını tercih etmeniz yönünde önerilerde bulunmaktalar. Mide gribine karşı etkili ilaç olmadığı için antibiyotik alımına karşı olan uzmanlar şikayetleri azaltmak için bitki çayları önermektedirler. Peki bu bitki çayları nedir? ve nasıl hazırlanır? sizlere kısaca anlatacağım.

Nörovirüslerin neden olduğu mide gribine karşı etkili bitki çayı nedir?

Mide gribi şikayetlerini azaltmak için birer poşet karanfil, tarçın, zencefil, rezene, melisa ve adaçayını bir demlik içine ekleyelim ve 80 derece sıcak suyu demliğimizin üzerine ilave edelim. yaklaşık 10 dakika kadar demlenmeye bekletelim. Hazırlamış olduğumuz çayımızı günde 3 veya 4 kez içelim. Unutmayacağımız nokta ise bitkisel çayımızı şekersiz içmemizki şekerli içersek eğer ishal daha fazla olabilir. Çünkü şeker ishali dahada fazlalaştırır.

Şimdi neden bitkisel çayı hazırlarken bu malzemeleri kullandığımızı açıklayalım. Zencefil bulantı ve kusmayı önlemektedir. Rezene ise mide sorunlarını gidermektedir. Adaçayı, tarçın ve karanfil ise midedeki mikroplarla mücadele eder. Melisa ise karındaki şikayetleri giderir. Yani anlayacağınız bu karışım koruyucu özelliğine sahip olduğu için mide gribine karşı içilmesi önerilmektedir.

İshali kesmek için birdebir çorba kaşığı siyah çayın kurusunu yutabilirsiniz. Şunuda belirtmeden geçemiyeceğim ishal olan kişilerin bol bol su içmeleri önerilmektedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar