KAKAO YAĞININ CİLDE FAYDALARI

Çoğu kişinin tatlılarda kullandığı veya içecek olarak tükettiği kakao, yağ olarak kullanıldığında da oldukça önemli etkilere sahiptir. Kakao yağı bildiğiniz gibi kakao ağacının yemişlerinin suyunun çıkarılmasıyla yapılmaktadır. Kakao yağı aynı zamanda herkesin severek yediği çikolatalarda da kullanılmaktadır. İçerisinde barındırdığı antioksidan özellikleriyle cilde dost bir etkisi bulunmaktadır. Hayatımızın neredeyse her alanında olan kakao yağının cilde faydaları nelerdir?

•    Kakao yağı cilde nemlendirici bir etki yapar. Kakao yağını yüzünüze sürdüğünüzde sahip olunan nemin tutulmasını sağlar. Böylece cildinizin nemli kalmasına yardımcı olur. Kakao yağının içerisinde bolca bulunan E Vitamini cildin beslenmesine etki eder. Hiç bir yan etkisi bulunmaz ve cildinizin tahriş olmasını önler. Rahatlıkla kullanabilirsiniz.
KAKAO YAĞININ CİLDE FAYDALARI
•    Kakao yağı sahip olduğunuz yaraların tedavisinde de kullanılabilir. Bu özelliğini sahip olduğu nemlendirici ve yatıştırıcı etkileriyle yapar. Vücudunuzun herhangi bir bölgesinde bulunan kesik izleri ya da daha önceden kalan ameliyat yaralarına sürüldüğünde iyileştirici bir etki sağlar.

•    Yanık tedavisinde de kakao yağını kullanabilirsiniz. Bu yanıkların sizlere verdiği ağrıları hafifletir ve yanık bölgesinin Kakao yağı aynı zamanda hamilelik döneminde oluşan çatlakların geçirilmesinde de kullanılır. Bir çok kadın hamilelik döneminden sonra oluşan çatlakları kafaya takabilir ve tedavisi için farklı yöntemlere başvurabilirler. Artık bu sorun için tek kullanmanız gereken şey kakao yağıdır. Etkisi çok kısa sürede kendini gösterecektir.

•    Kakao yağı ile bronz bir görünüme kavuşabilirsiniz. Bir çok bronzlaştırıcı kremin içerisinde kako yağı kullanılmaktadır. Bronzlaşma aşamasında en etkili çözümlerden biri olduğu için çoğu insan tarafından tercih edilmektedir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken şey: Kako yağı güneşe karşı herhangi bir koruma sağlamaz. Buna bağlı olarak bronzlaşayım derken güneşin zararlı ışınlarından etkilenebilir ve cilt problemleri yaşayabilirsiniz.

•    Cilt hücrelerinin yenilenmesine katkı sağlar. Tıkanmış gözenekleri açar ve ölü hücreleri yeniler. Böylece daha güzel ve parlak bir cilde sahip olursunuz. Pürüzsüz bir cilde kavuşmak için hiç bir yan etkisi bulunmayan kakao yağını kullanabilir ve hayalinizdeki görünüme sahip olabilirsiniz. Ancak tüm bu kullanımlara dikkat etmeniz gerekir. Cilt yapınız kullanımına müsait olmayabilir ve kako yağından kaynaklanmayan bir etki ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle doktorunuza danışarak kullanımına devam etmelisiniz.

Yorumlar

  1. İlginç, her gün yeni bir maddenin yağı ve faydası meydana çıkıyor.

    YanıtlaSil
  2. Yağlar özellikle faydaları çoktur. Birçok yağın faydalı olduğunu bilen biri olarak kakao yağının faydalarını ilk kez okudum.

    YanıtlaSil
  3. kakao yağının faydaları saymakla bitmemiş en önemlisi hücre yenilenmesine yaralara iyi geldiği bilgisidi

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar