KAHVENİN CİLDE FAYDALARI

Günümüzde sudan sonra en çok tüketilen içecek olan kahve herkesin bildiği gibi zararları ile çok ön plandaydı. Ancak biz bu yazıyı kahveye çok fazla ön yargı yapıldığı için yazıyoruz. Kahve zararlı olduğu kadar yararlı bir içecektir. Öyle ki kahvenin cilde faydaları bir çok araştırma laboratuvarında kanıtlanmıştır. Peki nedir bize sağladığı yararlar? Hep birlikte okuyup öğrenelim...

•    Kahve cildinizin kızarık görünümünü alır. Alerjilerin ya da değişik etmenlerin neden olduğu cilt kızarıklıkları kahve yardımıyla hafifletilebiliyor. Bunun yanında kahvenin olmazsa olmazı olan kafein bir çok ilaç içinde de kullanılmaktadır.
KAHVENİN CİLDE FAYDALARI
•    Kahve gözlerinize ve göz altı torbalarına dost bir tutum sergiliyor. Gözlerinizin altında oluşmuş olan morluklar kahve kullanılarak geçirilebiliyor. Öyle ki bu morluklar bir çok etmenden dolayı ortaya çıkabiliyor ve tek faktörle ortadan kaybolabiliyor. Bu faktör ise herkesin zararlarıyla bildiği ancak yararları da bulunan kahvedir. Burada hatırlatmamız gereken bir nokta var; kahve morlukların tamamen geçmesini sağlamayabilir ancak son derece ciddi seviyelere kadar azaltabilir. Peki göz altı morluklarını geçirmek için kahveyi nasıl kullanmalıyız diyorsanız anlatalım:

Marketlerden, bakkallardan veya aktarlardan kolayca bulabileceğiniz hazır kahvenin içerisinden 2 kaşık alın ve bir kaba boşaltın. Bu kabın içerisine çok az miktarda su ekleyin ve karıştırın. Oluşturduğunuz bu kremsi karışımı göz altı morluklarınıza sürün. 5 dakika bekledikten sonra ılık su ile cildinizi durulayın. Etkisini düzenli kullanıldığında göreceksiniz.

•    Özellikle bayanlarından çok fazla dert yandığı selülitler kahve sayesinde geçebilir. Bu etkiyi içerisinde bulundurduğu kafein sayesinde yapmaktadır. Bir çok ilaç firması selülit kremlerinde kafeini kullanmaktadır. Bu kafein krem içerisinde etkisini %20'lere kadar çıkabiliyordu ancak direk kahvenin selülit için uygulanması ise bu oranı %70'lere kadar çıkarabilmektedir. Bunun için yapmanız gerekenler çok basit:

Öncelikle bir paket hazır kahvenin çeyreğini bir kaba boşaltın ve selülit bulunan bölgenize sürün. Üzerinde kahve bulunan bu bölgeyi bir kese yardımıyla sürekli olarak ovalayın. Bu sayede etkisini çok daha hızlı görebilirsiniz. Artık selülitlerden kurtulmak ya da selülitlerin görünümünü azaltmak kahve ile mümkün.

Yorumlar

  1. Kahvenin böyle faydalarını olduğunu bilmiyordum. Düzenli kullanımda etkilerini gösterir herhalde.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar