ELMANIN CİLDE FAYDALARI

Kış meyvelerinden belkide en çok tükettiğimiz ve sevdiğimiz elma cilde ve vücuda sağladığı bir çok yararı ile tanınmaktadır. Öyle ki diş ve diş eti sağlığımız için de oldukça önemlidir elma. Peki elmanın cilde faydaları nelerdir diyorsanız yazımızın devamını okumanızı öneriyoruz.

•    Elma cildi parlatır, pürüzsüz bir görünüm verir. Cilt sağlığı açısından son derece önemli olan elma özellikle kırmızı olanı tüketildiğinde yüzünüze pembe bir görünüm verir.

•    Elma cilde nem kazandırır. Aynı zamanda cilt üzerinde bulunan ölü gözenekleri temizler. Bunun için bir dilim elma kesmeli ve bunu suyu bitene kadar yüzünüze sürmelisiniz. Bu sayede cildiniz nem kazanacak ve pürüzsüz bir görünüme kavuşacaktır.
ELMANIN CİLDE FAYDALARI
•    Elmayı maske şeklinde uygulamak özellikle sarkan deriniz için çok önemlidir. Genç bir görünüm kazandırır ve buruşukluğu ortadan kaldırır. Cildinizin temizlenmesine fayda sağlar. Bunun için bir elmayı kabuklarıyla birlikte rendelemelisiniz. Rendelediğiniz bu elmayı 15 dakika kadar yüzünüzde bekletmeli ve sonrasında ılık su ile durulamalısınız. Gerçekten genç bir görünüme kavuşacaksınız.

•    Eğer açık tenliyseniz ve cildiniz güneşe aşırı derecede yanıp soyuluyorsa elma bu sorununuza iyi gelebilir. Elmanın bünyesinde bulunan bazı etkiler güneşe karşı korumada birebir özellikler taşır. Bu işlem için öncelikle bir adet elmayı rendelemeniz ve bu rendelenmiş elmayı bir çay kaşığı ölçülerinde gliserin ile karıştırmalısınız. Elde ettiğiniz bu karışımı cildinize sürmeli ve 15 dakika kadar yüzünüzde bekletmelisiniz. En sonunda ılık su yardımı ile temizlemelisiniz.

•    Elmanın bir diğer mucizevi etkisi ise sivilceler ile mücadele etmesidir. Eğer sivilceli ve akneye meyilli cildiniz varsa yapmanız gereken tek şey elma maskesi uygulamaktır. Bu işlem için bir elmayı dörde bölün ve bir parçasını iyice ezin. Bu ezilmiş elmayı süt kreması ile karıştırın ve bir macun elde edin. Hazırlamış olduğunuz macunu yüzünüze sürün ve 10 dakika bekleyin. 10. dakikadan sonra yüzünüzü yıkayın. Etkisini kısa sürede göreceksiniz.

•    Elma çok iyi bir kanser ilacı olabilir. Öyle ki içerisinde bulundurduğu A Vitami günlük ihtiyacımızın %5'ini karşılayabilir. Kanser oluşumuna karşı da önemli derecede koruyucu etki sağlar. Kış aylarında günlük olarak bir adet elma yememiz kansere yakalanmamız açısından önemlidir.

•    Elma saç gelişimini destekler. İçerisinde bulundurduğu bazı etmenler sayesinde saç tellerine güç verir ve saçınızın gürleşmesini sağlar. Bu açıdan saçı seyrek ve güçsüz olanların elmayı günlük olarak tüketmesi gerekir.

Yorumlar

  1. elmanın faydalarıda saymakla bitmiyor her derde deva mubarek hem vucuda hem cilde.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar