CİLT BEYAZLATICI EV REÇETELERİ

Kadınların ortak problemlerinden bir tanesi ciltlerinin ışıltısız ve beyaz olmamasıdır. Bu nedenle bir çok kadın beyazlatıcı ilaçlar kullanabilmektedirler. Kullanılan ilaçların kimyasal etkileri olduğu için biz sizlere doğal yöntemler ile cildinize ışıltı ve beyazlık katmanın yollarını vereceğiz. Verdiğimiz cilt beyazlatıcı ev reçeteleri düzenli kullanıldığı takdirde etkisini görecek ve binlerce kadına tavsiye edeceksiniz, bundan hiç şüphemiz yok. Peki ama nedir bu yöntemler? Cilde bir yan etkisi bulunur mu?
CİLT BEYAZLATICI EV REÇETELERİ
Öncelikli olarak ikinci sorunun cevabı ile tavsiyelerimize başlayalım. Verdiğimiz bu önerilerin cildinize hiç bir yan etkisi bulunmaz. Hepsi bitkisel çözümlerdir ve kullanımı oldukça basittir. İşte o tavsiyeler:

•    Limon suyu cildinizi beyazlatmada en etkili yöntemlerden bir tanesidir. Bildiğiniz gibi limon içerdiği antioksidanlar ile ciltte birikmiş olan kiri ve lekeleri alıp götürür. Bünyesinde bol bol bulunan C Vitamini ise cildinizin gözeneklerinin temizlenmesine yardımcı olur ve yeni hücrelerin büyümesini sağlar. Cildinizin rengini açar ve ışıl ışıl bir görünüme sahip olmanızı sağlar. Bunun için öncelikli olarak bir limonu sıkın ve içerisinde isteğe bağlı olarak su ya da gül suyu ekleyin. Bu karışımı cildinize düzenli uyguladığınız takdirde etkisini haftalar içerisinde göreceksiniz.

•    Domates de barındırdığı C Vitamini sayesinde ağartıcı etkilere sahiptir. Cildinizin ölü hücrelerden arınmasını sağlar. Cilt temizliğinize katkıda bulunur ve beyazlatıcı etki yapar. Bunun için öncelikle ince olmayacak kadar kalın dilimlere ayırın domatesi. Bu dilimlerden bir tanesini alın ve yüzünüze sürün. Domatesin suyu cildinizde kuruyana kadar dursun ve daha sonrasında yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Etkisi çok kısa bir sürede kendini gösterecektir.

•    Cilt beyazlatıcı yöntemlerden en etkililerinden bir tanesi de yulaf ezmesi + yoğurt + domatestir. Saydığımız bu üç besinin faydalarını hepimizi biliyoruzdur. Yulaf ezmesi ile bu iki besini birbirine karıştırıp macun elde etmeniz gerekmektedir. Elde edilen bu macunu yüzünüze uygulamalı ve bir müddet yüzünüzde bekletmelisiniz. Yeteri kadar bekledikten sonra ılık su yardımıyla cildinizi durulamalısınız. Etkisi çok kısa sürede meydana çıkacaktır.

•    Aloe Vera bildiğiniz gibi doğanın bir harikasıdır. Doğa ananın bizlere sunduğu muazzam bitkiler ve mucizeler vardır. Aloe Vera bunlardan bir tanesidir. Cildinizin beyazlaşması için bu bitki önemli bir rol oynamaktadır. Ancak bu bitkinin yapraklarını değil de jelini kullanmalısınız. Bunun için bitkinin yapraklarında bulunan yeşil örtüyü kaldırmalı ve altında bulunan sıvıyı yüzünüze sürmelisiniz. Yenileyici etkisini çok kısa zamanda göreceksiniz.

Son olarak vereceğimiz tavsiye ise yoğurt ve portakal kabuğunu oluşturduğu harika ikilidir. Öncelikle kurumuş portakal kabuklarını bir kaba rendeleyin. İçerisine yoğurt veya süt ekleyin. Elde ettiğiniz bu macunu yüzünüze iyice yedirin ve 20 dakika kadar bekletin. Sonrasında ılık su ile cildinizi güzelce temizleyin. Bu ikili cildinizin aydınlanmasına katkı sağlayacak ve beyaz bir görünüme kavuşturacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar