CİLDE İYİ GELEN VİTAMİNLER

İnsan sağlığı açısından olmazsa olmazlardan olan vitaminler cilt için de çok ayrı bir önem taşımaktadır. Vitaminlerin her birinin farklı bölgelere olan faydaları cilt güzelliğinize güzellik katabilir. Öyle ki bir çok kozmetik firma ürettiği güzellik ürünlerinde bolca vitamin kullanmaktadır. Ancak biz bu vitaminleri doğal yollar ile almanızı öneriyoruz çünkü cilde iyi gelen vitaminler hiç bir işleme tabii tutulmamalıdır. Böylece etkisi daha da yüksek olacaktır.
CİLDE İYİ GELEN VİTAMİNLER

E VİTAMİNİ

E vitamini vücut için en önemli ve en gerekli vitaminlerden biridir. E vitamini sahip olduğu antioksidan özellikleri ile cilt için bir çok savaş vermektedir. Serbest radikaller ile çok güçlü bir çarpışma özelliğine sahip olan E vitamini yaşlanma etkilerine karşı cildi korumaktadır. E vitamini sayesinde kırışıklıklarınızı, cildinizde oluşan çizgileri ve lekeleri geçirebilirsiniz. Bu vitamine doğal yollardan ulaşabilmeniz için tüketmeniz gereken besinlerden bazıları şunlardır: Zeytinyağı, zeytin, badem, fındık, ay çekirdeği ve ceviz. Bu besinleri uygun miktarda tüketmek cildiniz için önemli etki yaratacaktır.

B VİTAMİNİ

B vitamini gerçekten cilde çok iyi gelen bir vitamindir. Bu vitamini günlük tüketmeniz gerekenler listesinde bulundurmanız ve düzenli bir şekilde kullanmanız bir çok yönden size faydalı olacaktır. Öyle ki B1 vitamini kan dolaşımını artırarak cilt renginin parlak bir görünüme kavuşmasını sağlamaktadır. B1 vitaminini kuru üzümden veya yumurtadan temin edebilirsiniz. B3 vitamini ise cildinizin yaşlanma etkilerine karşı gösterdiği tepkileri azaltır. Kırışıklıkları yok ederken cilt sağlığınızı korur. B9 vitamini de hücrelerinizin yenilenme hareketini hızlandırır. B3 vitaminini balıktan ve diğer kırmızı etlerden karşılayabilirsiniz. B9 vitaminini ise fıstık, badem ve fındık gibi yemişlerden, yaprakları yeşil olan sebzelerden karşılayabilirsiniz.

C VİTAMİNİ

C vitamini yaşlanma karşıtı etkilere sahiptir ve cildinizin genç bir görünüme kavuşmasını sağlamaktadır. Günlük olarak C vitamini tüketmeniz alacağınız antioksidan seviyesini artırır ve zararlı etkilerden daha kolay kurtulmanızı sağlar. Kırışıklığı önler ve cildin daha diri bir görünüme sahip olmasını sağlar. Bu vitamini meyvelerden bol bol karşılayabilirsiniz. Öyle ki domates, brokoli, portakal ve karnabahar gibi meyve ve sebzelerden C vitamini ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar