BADEM YAĞININ CİLDE FAYDALARI

Doğanın harikalarından biri olan badem bir çok konuda faydaları ile bilinen kuru yemişlerden bir tanesidir. Badem ayak parmaklarınızdan tutun da saçınıza kadar pek çok şeye yararlıdır. İçerisinde bulundurduğu protein, yağ ve besin kaynakları ile günlük olarak tüketilmesi gereken nadir kuru yemişlerdendir. Birde bu yemiş yağ olarak kullanılır. Badem yağının da bir çok derde deva olduğu bilinir. Peki badem yağının cilde faydaları nelerdir?
BADEM YAĞININ CİLDE FAYDALARI
•    Badem yağı cildinizin daha sağlıklı hale gelmesi için oldukça önemlidir. İçerisinde bulundurduğu A, E ve B vitaminleri sayesinde cilt bakımından müthiş derecede etkili rol oynamaktadır. Badem yağının bir diğer özelliği ise derinin üzerinde bulunan nemi koruyup kaybetmemesini sağlamasıdır. Kirden ve terden kapanan gözenekleri açar ve temizler.

•    Badem yağı aynı zamanda dudaklarınızda oluşan çatlaklara karşı oldukça etkilidir. Dudaklarınız çatladığı anda bu yağı deneyebilir ve etkisine kendi gözlerinizle şahit olabilirsiniz.

•    Badem yağı cildiniz üzerinde bulunan hücreleri yeniler. Bu hücrelerin temizlenmesini ve gözeneklerin açılmasını sağladığı için yaşlanma etkileri çok daha geç görülür. Cilt üzerinde oluşan buruşuklukları ciddi derecede önler.

•    Eğer ki cildiniz güneşten çok fazla etkilendiyse, ciddi kızarıklıklar oluştuysa veya aşırı derecede siyahlaştıysa badem yağını bal, süt veya limon suyu ile karıştırabilirsiniz. Bu şekilde bir macun elde ettikten sonra cildinize sürün ve bir müddet yüzünüzde bekletin. Daha sonra ılık su yardımı ile teninizi temizleyin. Gerçekten çok ciddi etkisini göreceksiniz.

•    Badem yağı sayesinde herhangi bir kimyasala gerek kalmadan makyajınızı temizleyebilirsiniz. Doğal yollar ile cildinizin temizlenmesine katkı sağlamak için badem yağını kullanın ve ilk makyaj temizleme işinde deneyin. Bu yağdan sonra hiçbir zaman kimyasal toniklere gerek duymayacaksınız.

•    Eğer cildinizde çok fazla kırışıklık varsa badem yağı tam size göre bir formüldür. Aynı zamanda kan dolaşımını artıran badem yağı cildiniz üzerindeki buruşmuş deriyi tekrar canlandıracaktır. Eğer bu şikayetleriniz varsa badem yağı ile cildinize masaj yapabilir ve etkisini düzenli bir şekilde kullandıktan sonra görebilirsiniz.

•    Cildinizde yanma ve kaşınma gibi durumlar hissediyorsanız badem yağını mutlaka denemelisiniz. Bunun için 2 yemek kaşığı badem yağına ihtiyacınız vardır. Bunun yanında 3 damla E vitamini yağı, 5 damla lavanta yağı ve 5 damla Alman papatya yağı ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı düzenli olarak sabah ve akşam olmak üzere cildinize uygulayın. Kısa bir süre sonra yanmalar ve kaşınmalar etkisini kaybedecektir.

Yorumlar

  1. Badem yağı meşhur, sadece cilde değil birçok faydası bulunuyor.

    YanıtlaSil
  2. bildiğim kadarıyla badem yağı yani tatlı badem yağı cildi yumuşatır ve çok faydası vardır. Bende ara sıra kullanırım. tabi en iyisini bulmak lazım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar