SU DİYETİ İLE 1 HAFTADA 3 KİLO VERİN

Yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde, hızlı kilo verdiren şok diyetler, hem diyetisyenlerin hem de kilo problemi olan insanların gözdesi haline gelmiş durumda. Su diyetide şok diyetler arasında ön sıralarda gelen bir diyet programıdır. Şok diyetden kasıt, kısa sürelerde standartların üzerinde kilo verdiren diyetlerdir.
SU DİYETİ İLE 1 HAFTADA 3 KİLO VERİN
Su diyeti içerdiği kalori miktarı ile 1 haftada 3 kilo vermeyi sağlıyor. Program adındanda anlaşıldığı gibi yüksek miktarda su tüketimine dayanıyor. Normal bir diyet programında normal olarak 1 haftada 1 kg verilmesi idealdir. Su diyeti ile 1 haftada 3 kilo verilmesinin sebebi, normalden fazla miktarda tüketilen su miktarının, vücuttaki ödemi ve toksik maddeleri hızlı bir şekilde atmasından kaynaklanmaktadır.

Verilen kilonun büyük çoğunluğunun vücut sıvılarından, atıklarından ve kaslarından verildiği unutulmamalıdır. Kısa süreli bir zayıflama ihtiyacı olduğunda, bir haftalık bir süreç şeklinde uygulanması idealdir. 1 haftadan daha uzun süre uygulanması, diyetisyenler tarafından önerilmemektedir. Fazla uygulanması, vücutta ki su-iyon dengesinin bozulmasına sebep olabilmektedir.

Su Diyetinin Zararı Var Mıdır?

1 haftalık uygulamada, herhangi bir kronik rahatsızlık yok ise, zararı bulunmamaktadır. Ancak 1 haftadan daha uzun süreçlerde yapılması, vücudun hem iyon-tuz dengesini bozucağı için, hem de besin ögesi gereksinimini karşılayamayacağı için, ciddi sağlık problemlerine sebep olabilir.

1 Günlük Beslenme Programı

Sabah:
1 bardak limonlu, taze naneli su
1 bardak taze meyve suyu (mevsim meyveleri tercih edilmelidir)
1-2 tane ufak porsiyonlu mevsim meyvesi (çilek, erik vb.)
2-3 kaşık yulaf ezmesi
Ara Öğün: Bol miktarda su+1 fincan yeşil çay

Öğlen:
1-2 kase çorba
Bol miktarda su
Bol miktada yeşillikli salata
Ara Öğün: Bol miktarda su+1 elma veya muz+4-5 tane badem veya fındık

Akşam:
1 kase çorba
1 posiyon haşlanmış sebze yemeği veya yarım porsiyon ızgara tavuk
Bol yeşillikli salata
Bol miktarda su

Ara Öğün: 1 bardak limonlu, taze naneli su+1-2 adet meyve+3-4 adet ceviz
Bu programda günlük olarak yaklaşık, 7-8 litre su tüketilmektedir. Herhangi bir açlık krizi durumunda, kuru meyvelerle veya kuruyemişlerle bastırılmalıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar