KIRMIZI GÖZ HASTALIĞI NEDİR? NEDENLERİ VE TEDAVİSİ

Gözlerde kırmızılık yani gözün içindeki beyaz tabakaya baktığınızda kanlanma ve kırmızılık görürsünüz peki gözde kırmızılık neden olur? evet bu yazımda bu sorunun cevabını araştırmalarım sonucu elde ettiğim bilgileri sizlere paylaşacağım. Toplumda her yaşta sık görülen kırmızı göz hastalığı gözdeki konjonktiva tabakasında bulunan kandamarlarının genişlemesi sonucu ortaya çıkmasıdır.
KIRMIZI GÖZ HASTALIĞI NEDİR?
Peki konjonktiva tabakası nedir? gözlerdeki beyaz kısmın içerisindeki ince zarımsı tabakaya konjonktiva denmektedir.

Konjonktiva tabakasının içerisinde çok sayıda kan damarı bulunmaktadır damarların çok ince olması gözle görülmemesine neden olmaktadır. Ancak bu beyaz tabakanın içerisindeki kandamarları gözle görülmesede enfeksiyon gibi bazı nedenlerden kaynaklanarak belirgin hal alır ve kırmızı renk ortaya çıkar.

Kırmızı göz hastalığının nedenleri nelerdir?

Başlıca nedenleri enfeksiyon kapmasıdır. Bakterilerin neden olduğu enfeksiyon sonucu gözde çapaklanma ortaya çıkar ve çapaklanma ise kırmızı göz hastalığının en masumudur. Viral enfeksiyonlara bağlı oluşan kırmızı veya kanama odaklı olması viral etkenlerin oluşturduğu enfeksiyonlar bulaşıcı olmakla uzun süreli olabilmektedir. Ayrıca kornea tutulumlarına neden olabilir. 

Bir nedende kornea ülseridir. Kornea tabakası hastalığı olması gözde lekeler oluşturur ve görmede azalma gibi sorunları ortayaçıkarır.

Bir nedende gözü kaşıma sonrası ortaya çıkan kanlanmalardır. Eğer göz konjonkivasında yırtılma sonucu kanama oluşması ameliyat gerektirmektedir.

Hipertansiyon kırmızı göz nedenlerinden biridir. Vücutta zorlanma sonucu sonrasında ortaya çıkmaktadır.

Üveit hastalığı kırmızı göz hastalığının diğer nedenlerindendir. Üveit hastalığı ise gözde görme kayıplarına neden olmaktadır.

Göz tansiyonu ve göz kuruluğuda kırmızı göz hastalığının sebeplerindendir.

Kırmızı göz hastalığının tedavisi nasıldır?

Yukarıda saymış olduğumuz nedenlerden kaynaklanan kırmızı göz hastalığının tedavisi için mutlaka doktora başvurmalısınız çünkü nedenleri farklı olduğu için tedavileride çeşitlidir. Mutlaka göz doktoruna muayene olunması gerektiğini uzmanlar açıklamaktadır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar