Erişkinler yani yetişkinler diş teli takar mı?

Ortodontik tedavi yani dişleri bozuk olan kişilerin uyguladığı diş teli tedavisidir. Bir çok kişinin diş teli tedavisine başvurduğu uzmanlar tarafından açıklanmaktadır. Yetişkinlerin bir çoğunluğu ise diş teli tedavi uygulamaktan kaçınır nedeni ise etrafındaki kişilerin kendileriyle alay etme gibi psikolojik ekileridir.
Yetişkinler diş teli takar mı?
Özellikle son yıllarda çocuklar gibi yetişkinlerinde diş teli yani Ortodontik tedaviye başvurduğu uzmanlar tarafından açıklanmaktadır.

Yetişkinler diş teli takar mı?

Evet takabilir: Uzmanlar son zamanlarda yetişkinlerinde diş teli tedavisi yaptırdığını hatta talebin giderek artığı yönünde söylentileri mevcuttur. Peki diş teli tedavisi kimler için uygundur? Yaş fark etmeksizin diş ve dişetlerinin durumu iyi olan kişiler ortodontik tedaviye başvurabilir. Diş ve dişetleri uygun olan yetişkinlerde diş teli tedavisine başvurabilir.

Diş teli taktırmak acıtıyor mu?

Uzmanlar bu sorunun cevabına şöyle yanıt vermekte yeni gözlük takan kişilerin belli bir süre gözlüğe alışmaları ve sonrasında normal hayata devam etmeleri gibi cevap vermektedirler. Diş teli takan kişilerin en fazla bir hafta gibi bir süre içerisinde diş tellerine uyum sağladıkaları hatta yeni teknolojinin avantajlarından da yararlanarak kısa sürede diş yapısının düzelmesi sağlandığı, diş rengine göre diş teli takıldığını belirtmekteler. Yani yeni teknolojiyle yapılan tedavilerde süreç çok kısa süre almaktadır. 

Diş rengine göre tel kullanılmasının avantajlarından biriside çevrenizdeki kişilerin diş telini fark etmeyecekleridir. Son zamanlarda yapılan araştırmalarda yetişkinlerin estetik diş telleriyle ayrıca diş rengine göre diş teli kullanarak diş yapısının düzeldiği yönünde veriler ortaya çıkmaktadır.

Günümüzde bir çok kişinin diş teli taktırınca alay konusu olma korkusuyla diş teli tedavisinden kaçındığı fakat son zamanlarda yetişkinlerin de diş teli tedavisi uygulaması yaptığı açıklanmaktadır. Eğer sizde dişlerinizin yapısını düzeltmek istiyorsanız çevrenizdeki kişilerin düşüncelerini değil dişlerinizin düzeleceğini düşünerek korkmadan, çekinmeden tedaviye başlamalısınız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar