Windows 10 dns değiştirme nasıl yapılır?

Windows'un son sürümü olan Windows 10 sürümü giderek yaygınlaşmaktadır. Kullanıcılar henüz yeni olduğu için bazı ayarların nasıl değiştiğini doğal olarak bilmemekteler evet burda biz webmasterler devreye girmektedir.
Windows 10 dns değiştirme
Hazırlamış olduğum yazımda Windows 10 dns nasıl değiştirilir resimli ve yazılı anlatımla siz değerli ziyaretcilerime anlatacağım.

Dns ayarı değiştirmek ne işe yarar

İnternette gezinirken girmek istediğiniz site mahkeme kararınca yasaklanmış olduğunu gördüğünüzde artık o siteye girmeniz imkansız tabi dns ayarı değiştirmemişseniz.

Dns ayarlarını değiştirmenin faydaları ise bütün sitelere girebilmenizdir. Mahkeme kararı ile kapatılmış olsa bile o siteye rahatlıkla ulaşabilmektesiniz. Resimleri büyütmek için üzerlerine tıklayınız.

Windows 10 dns değiştirme nasıl yapılır?

1. adım sağ alt köşede bulunan internet bağlantı simgesine sağ tıklayarak Ağ ve Paylaşım merkezine giriş yapınız.

Windows 10 dns değiştirme
2. adım açılan sayfada sol üst köşede resimde işaretlemiş olduğumuz bölgedeki Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin seçeneğine tıklayınız.

Windows 10 dns değiştirme

3. adım açılan sayfada internete bağlanmış olduğunuz simgeleri göreceksiniz burdan bağlanmış olduğunuz simgeye mausa sağ tıklayarak en altta özellikler sekmesine tıklayınız.
Windows 10 dns değiştirme

4. adım resimde işaretlemiş olduğumuz bölgedeki İnternet Protokolü Sürüm 4(TCP/IPv4) seçeneğine çift tıklayarak diğer adımın açılmasını sağlayınız.
Windows 10 dns değiştirme

5. adım evet geldik son adıma şimdi resimde işaretlerle belirtmiş olduğumuz adımları takip edeceğiz önce Aşşağıddaki DNS sunucu adreslerini kullan seçeneğini seçiyoruz sağ tarafta boş kutucuklar açılacaktır açılan satırları resimde gördüğünüz rakamlarla dolduracaksınız.

Tercih edilen dns sunucusu: 8. 8. 8. 8 diğer dns sunucusu 8. 8. 4. 4. olarak yazın ve tamam sekmesine tıklayın bütün sayfaları kapatın artık dns ayarınız değişmiş olacaktır.
Windows 10 dns değiştirme
Artık yasaklı siteler size yasaklı olmayacak kolaylıkla gireceksiniz çünkü dns ayarlarınızı değiştirmiş bulunmaktasınız vermiş olduğum dns ayarları en hızlı dns sunucularıdır.
Evet arkadaşlar umarım bu yazım işinize yaramıştır istek ve yorumlarınızı iletişim formu ve yorum bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Hız konusunda gözle görülür bir değişiklik hissettiniz mi?

    YanıtlaSil
  2. Hız pek fazla hissedilmiyor sadece yasaklı sitelere girilebilir.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar