Solaryum cilt kanserine yol açıyor

Bir çok kişi özelliklede açık tenli bayanlar bronzlaşmak için solaryum'a gitmekte fakat son zamanlarda çıkan haberlere bakılırsa solaryum cilt kanserine yakalanma riskini oldukca artırmaktadır.
Solaryum cilt kanseri
Uzmanlar cilt kanserine yakalanma riski beyaz tenli ve kızıl saçlı kişilerde yakalanma riski daha fazla olduğunu belirtmekte ayrıca solaryuma çok girmek isteyenlerin bir ayda sadece bir defa girmesi gerektiği birden fazla girildiğinde de riskin yüzde 55 oranında artığı yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıktığını belirtmekteler.

Solaryumun zararlarını saymaya gerek yok zaten çilt kanserine neden olduğunu bir çok haberden duymaktayız hatta resimdeki hanfendi benim düştüğüm hataya başkaları düşmesin diye resmini paylaşmış bence bu yeterli hatta fazla. Yazmış olduğum haberleri okuyunca gözlerinize inanamayacaksınız buyrun okuyalım.

Solaryuma gençler daha çok yöneldiği için gençlerin yüzde 150 risk altında olduğunuda bilmemiz gerekir. En son okuduğum 2 haber var bunlarda iki ayrı kadının bronzlaşmak uğruna yüzünde cilt kanseri oluşması sonucu kocaman bir delik oluştuğu adeta yüzü tanınmaz hale gelmesi solaryum cihazlarının ne kadar tehlikeli olduğunu anlatmaya yetiyorda artıyor bence. 

ABD de cilt kanserine yakalanan ve cilt kanserinden hayatını kaybeden kişilerin sayısı bir hayli fazla olduğu yapılan araştırmar sonucu ortaya çıktımıştır. Rakamlar küçümsenmiyecek kadar fazla isterseniz rakamlara bakalım; heryıl kansere yakalanların sayısı 45 bin civarında evet her yıl kanserden hayatını kaybeden kişilerin sayısı ise 7300 civarındadır.

Bronzlaşmak için solaryuma çok sık gidiyorsanız mutlaka bırakmalısnız. Açık tenli kişiler bronzlaştığı zaman kendilerini daha güzel ve mutlu hissettiği araştırmalar sonucu ortada fakat hiç bir şey sağlıktan önemli değildir. Bazı kişiler bu haberleri duyduğu halde yinede solaryuma girmekten vazgeçmiyor sloganları ise güzelleşmenin bir bedeli olabilir çok yanlış düşünce katılmıyorum.

Cilt kanserine yakalandıktan sonra çok pişmanım demeden bu sevdamı desek alışkanlımı desek adını siz koyun bırakın derim. Benim fikrimi soracak olursanız açık tenli bayanların doğal olmayan yollarla bronzlaşması bana itici geliyor kesinlikle ben önermiyorum. Kusura bakmayın yorum eklediğim için fakat insanların sağlığını etkileyeceğini bildiği ve gitmektende geri durmadığı bu alışkanlıklar ölümlere neden oluyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar